Classe

Italië, Classe

Eind van de morgen op de Bio Camping( met ook een B & B) aangekomen, we staan weer op dezelfde plek als vorig jaar. Plekje met nog redelijk wat schaduw van de bomen. De camping stond nog niet voor de helft vol. Maar in de loop van de dag kwamen er natuurlijk nieuwe gasten bij, maar vol is het zeker niet. We vinden het een prettige kleine camping midden op het platte land tussen Ravenna en Classe.

Je moet hier als je de receptie binnen gaat even een mondkapje op doen. Verder mogen er maar 10 personen tegelijk in het (kleine) zwembad, dat geldt niet voor langs de kant. En je moet een badmuts op, dat is dan zo’n stoffen ding dus op zich niet zo’n punt. Dat moest volgens mij vorig jaar niet, het stond misschien wel aan op een bord maar hield niemand zich er aan. Nu is het dus even anders. De wegbrengservice naar Ravenna is ook nog in bedrijf, super geregeld! Voor ons even een rustige middag, siësta houden, gezwommen, bij het zwembad wat gelezen.

Er staat ook dat je moet reserveren voor het zwembad maar dat hoeft niet. Verder staat er natuurlijk handgel hier en daar en bij de 3 wasbakken binnen is de middelste buiten gebruik. Verder is het een beetje als bij ons afstand houden, hier maar 1 m en bij sporten 2 m. In de supermarkt ook mondkapje op en bij het tanken als je naar binnen gaat om af te rekenen. In principe voor binnen/afgesloten ruimtes altijd, zit je dus op terras en je moet naar toilet, mondkapje even op.

Vorig jaar hebben we de meeste bezienswaardigheden van Ravenna bezocht en gezien de omstandigheden gaan we de drukke stad liever nu niet in. Daarom gaan we nu op de fiets naar de basiliek in Classe, hier vlakbij, dat is er vorig jaar niet van gekomen.
De basiliek van St.Apollinare in Classe is ook een voorbeeld van Byzantijnse kunst, gebouwd in het begin van de 6e eeuw met prachtige mozaïeken en staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst.

We zijn er al om 10 uur, net voor de drukte, mondkapje op, kaartjes kopen en we moeten kwartiertje wachten omdat je gedoseerd toegelaten wordt. Het is een mega grote basiliek met midden schip en 2 zijbeuken. Pronkstuk is de absis bekleed met mozaïek met veel symbolische betekenissen.

In het midden staat een oud altaar en langs de zijkanten in de zijbeuken diverse sarcofagen.Boven de kapitelen met acanthus(?) bladeren staan de verbleekte fresco’s met de afbeeldingen van de aartsbisschoppen van Ravenna. Vroeger waren de muren van de zijbeuken waarschijnlijk ook bedekt met mozaïeken.

Daarna fietsen we langs de rivier de Uniti naar het strand Lido di Dante. Hier is ook Camping Classe, 100 m van het strand. Als we er langs fietsen horen we de muziek en herrie van de animatie😫. Ik neem alleen een kijkje bij het strand voor een foto en dan gauw weg wezen. Aan de andere kant van het dorp is een CP, groot grasveld waar veel campers staan😫.

We fietsen boven over de dijk langs de rivier terug, aan beide kanten zijn zomerhuisjes met trabucchi. Een aparte manier van visvangen met een groot net dat neer gelaten wordt. Als we om 12 uur weer op de camping terug zijn is de helft al weer vertrokken. Wat staan we heerlijk, rust, ruimte, schaduw en ook nog een beetje wind.

‘S Middags siësta , even zwemmen en genieten van de rust. Morgen vertrekken we en gaan we naar Ancona, kijken of we een ticket voor de boot voor volgende week kunnen kopen.
Groetjes Ina en Marinus.
Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Al lekker opgeschoten 👍. Jullie hebben het weer goed. Ik mis alleen de foto waar Marinus of jij met badmuts én mondkapje op aan het zwemmen is 😏. Blijf voorzichtig. Alle goeds. Ciao, Peter

Peter 2020-08-19 18:59:10

Wij vonden de basiliek in Classe ook prachtig. Wat een schitterende mozaïeken!

Mike 2020-08-19 19:47:54

Lees zojuist dat je voor het lekkerste ijs in Classe bij “l’Angolo del gelato” moet zijn. Misschien iets voor de volgende keer.

Nico 2020-08-19 19:48:40

De basiliek is natuurlijk prachtig maar de mooiste mozaïek kerk is toch Monreal bij Palermo op Sicilie, de mooiste kerk die ik ooit gezien heb adembenemend !

Ina 2020-08-19 20:49:06

Dat mondkapje op bij het zwemmen,dat is toch als grapje bedoeld?Wordt het drijfnat,lijkt op het voorbijschieten van het doel toch? Maar alle gekheid op een stokje:ziet er mooi uit,voor een kleine plaats! Mooie mozaïeken! Succes morgen! Was de badmuts te doen?

Marianne 2020-08-19 21:52:07

de Ferrie moet lukken. Bij ons was met name het caravan, camping en vrachtwagen ruim zeer leg. Bleek gisteren bij kennissen ook nog te zijn. Succes. Gr. Edso

Edso 2020-08-20 07:32:53

Mooie foto's Ina. Veel succes toegewenst met het verwerven van tickets voor de boot van volgende week.

Peter. 2020-08-20 10:53:17

Het ziet er weerprachtig uit, mooie tips om te bewaren. Wij zitten nog in de Savoie, Frankrijk. Niet ver van Aix-les-Bains en weten nog steeds niet waar we heen gaan. We kijken van dag tot dag en misschien wordt het wel Italië want jullie beschrijving bevalt ons. Veel plezier en blijf gezond. Grtjs John en Marian.

John 2020-08-21 14:37:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.