Loutra Killinis

Griekenland, Loutra Killinis

Maandagmorgen op de fiets naar Loutra Killinis, we waren hier al eens in 2011, maar het is maar 5 km hier vandaan dus een mooi klein ritje. Hier zijn de Roman Baths in een soort openbaar parkje, echt vergane glorie maar leuk om even bij te kijken. In de omgeving zijn veel grote resorts met ook de zwavelhoudende baden in gebouwen bij de hotels. Onderweg weer de vele velden met watermeloenen.

Het was nu rustiger dan destijds maar gelukkig waren er een paar baders, ik mocht foto’s van ze nemen. Één viste de modder gewoon met een stok op en smeerde zijn benen er mee in. Hij doet dit een aantal dagen achter elkaar tegen pijntjes begreep ik. Hij had ooit een zere schouder 20 dagen behandeld en weg was de pijn.

De andere familie had een mooie professionele stok met een soort pollepel er aan. Het stinkt er want het zijn zwavel baden, wij kenden de zwavel baden van Saturnia in Italië dat ziet er toch heel wat prettiger uit. Je moet de blubber op laten drogen en dan spoel je het eraf. Wie weet hoe goed het voor de enkel zou zijn maar ik sla toch over.

Op de terug weg kijken we nog even bij Camping Aginara Beach die hier vlak bij ligt. In 2011 stonden we hier, prima camping, meer ons type camping maar ja geen zwembad.
Daarna weer het zelfde ritueel, zwemmen luieren op een ligbed, lezen, Frappé op het terras, siësta houden en ‘s avond eten in het restaurant van de camping.

Vanmorgen eerst even een was gedraaid en toen met de fiets de andere kant op, ook weer een heel klein ritje. Bij Ioniko is een klein haventje en stukje verder houdt de weg op en er is daar een strand met faciliteiten. Langs dit hele stukje kust staan allemaal kleine vakantiewoningen van de Grieken, het is er nog erg rustig.
Daarna weer hetzelfde ritueel als gisteren, nog even genieten van de luxe hier, morgen rijden we weer onhoog richting Killini, van waar de boten naar Kefalonia vertrekken.
Groetjes Ina en Marinus


Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Kan je die modder niet meenemen dan komen wij ook van onze pijntjes af HaHa. Hoe is het weer daar veel zon ?? hier is het 22 graden en af en toe regen. Eind van de week kan de temperatuur weer op lopen. Groetjes en prettige reis nog naar Kefalonia.

Cor en Myrna 2021-06-29 20:02:25

Modder baden met zwavel. Wie weet wat een verbetering het zou geven aan je enkel. Wasknijper op je neus en smeren maar 😁

FritsEllen 2021-06-29 20:03:50

Kijk uit na jullie reisverslag: PRACHTIG PRACHTIG PRACHTIG! Ina, je maakt mooie foto’s. Wij genieten met jullie mee. Vriendelijke groet Pieter en Berta Smilda

Berta Smilda 2021-06-29 20:09:07

Wat leuk om te zien hoe de meloenen groeien op zo'n veld, dat had ik nooit eerder gezien. Tsja die oude vergane glorie, het heeft toch wel wat. Leuk te zien dat de Opuntia Bergeriana alweer vruchten beginnen te vormen, jammer dat ze nog niet rijp zijn want ze zijn heerlijk. Het eten in het restaurant van de camping ziet er toch niet verkeerd uit. Ik zou denk ik niet verder komen dan de salade (;-). Zou je toch niet een beetje van die modder meenemen in een bak, dan zet je hem in het 'gagage' compartiment van de camper. Er zit voldoende zwavel in voor een aantal behandelingen in. Het is in ieder geval tegen de pijn en goed voor je huid. Martijn en ik hebben dat uitgeprobeerd in the Blue Lagoon op Ijsland. Goed reisvervolg toegewenst naar Kefalonia.

Peter 2021-06-29 22:44:01

Ik kom door jullie foto's en verhalen steeds meer in de stemming. Moet heerlijk zijn af en toe die rustige momenten op het strand. gr. Edso

Edso 2021-06-30 09:07:20

Dat ziet er goed uit! Beter als werken :-) Een warm zwavelbad kunnen wij hier ook goed gebruiken. Hier staat het zwembad in de tuin maar de temperatuur is weer beneden de 20° C....

Michiel & Sandra 2021-06-30 13:11:46

Hahaha, alleen je enkel in de modder had toch wel gekund... Ik snap dat je hebt overgeslagen😄🙋‍♀️

Louiza 2021-06-30 15:58:21
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.