Kefalonia

Griekenland, Poros

Zaterdagmorgen naar de haven van Killini gereden, ticket gekocht, wat boodschappen gedaan en gezwommen. We stonden prima aan de kade met een heerlijk windje, fijne temperatuur zo, het lijkt inderdaad minder warm.
Om 3 uur gaat onze boot, na anderhalf uur varen komen we aan in Poros.
We zien van verre dat er brand op het eiland is een stukje ten zuiden van Poros.

Poros
We rijden richting boulevard langs de kust en zowaar een plek onder de bomen bij het strand. Met de wind erbij is het een aangename temperatuur. Als we door het dorp lopen zie ik dat ze nog het goede Nederlandse boek Ontdek Kefalonia- Ithaki verkopen dat ik destijds in 2011 gekocht heb.het is van de Nederlandse Hettie Metaxas-Putman Cramer die hier woont, een zeer informatief boek.

We zien de hele tijd de blusvliegtuigen voorbij vliegen. Op internet gelezen dat een paar dorpen, ik denk ten zw van Poros, geëvacueerd zijn.
In Poros is het overal een lawaai van de aggregaten want de stroom doet het niet, is uitgeschakeld vanwege bluswerkzaamheden? Rond een uur of 10 werk alles weer “normaal”.

Zondagmorgen eerst naar de bakker voor wat lekkers, het is zondag dan is er geen vers brood, wel verse brokken pizza.
We rijden Rania Beach bijna helemaal af en zowaar weer een plek met schaduw. Een grote overhangende struik waar we tot in het begin van de middag in de schaduw zitten, daarna wordt het onder de luifel.

Wat luieren, zwemmen, lezen, ben net in een dikke pil begonnen, de 1ste van de 7 Zusters. Een prima plek, heel erg rustig ondanks dat het zondag is. We lopen een keer helemaal naar het eind, op Park4night hadden we bij een review gelezen dat er “iets” was aan het eind. Men heeft er diverse “kunstwerken” gemaakt van gestapelde, beschilderde stenen.

Heerlijk rustig dagje met een redelijk aangename temperatuur onder de 30°.
‘s Middags de kijkers die met hun auto naar het eind van de baai rijden, maar verder blijft het erg rustig.
Groetjes Ina en Marinus
Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Hè bah, brand ...moest aan jullie denken, toen de bosbrand op Cyprus voorbijkwam. Groter risico met de hoge temperaturen. Wel een goed shot vanaf de boot. Heerlijk! 💙🧿 Creatief met stenen😄👋🏼

Louiza 2021-07-04 19:30:30

Zijn de bosbranden dicht bij jullie of is het nog een eindje weg. Wij hebben alle delen van de 7 Zussen. nou geniet maar verder jullie zijn nog lang niet thuis haha

Cor en Myrna 2021-07-04 19:34:47

Wat eng zo'n brand. Gelukkig is het goed afgelopen. Ina, je hebt nog wat te goed met de boeken van de 7 zussen. Ze zijn prachtig. Ik ben nu het laatste boek aan het lezen.

FritsEllen 2021-07-04 19:36:01

Lees dat het een makkie??is om over te varen.Ja er is op welk eiland dan ook wel een brand wij hebben dat vaak mee gemaakt.Die stenen zijn leuk!Erg creatief wie ze dan ook beschilderd heeft!Hettie Metaxas woont inderdaad al lang op dit eiland,indertijd had ze er een pension,dan spreek ik wel over 1981,toen wij er voor het eerst waren.Ze is getrouwd met de burgemeester van Poros.Meen dat hij later gouverneur werd of zoiets dergelijks.Jullie hebben maar mooi weer,hier heeft het net geregend en geonweerd,zou bijna jaloers worden,geniet er van en rustig aan,maar toch ook veel plezier!

Marianne 2021-07-04 20:33:30

Mooie plekjes weer en wat gaaf die stenen. Jammer van de brand, dat is altijd een beetje eng vind ik.

Karin 2021-07-04 21:06:11

Zo de overtocht zit er weer op. Wat een heerlijk plekje hebben jullie kunnen bemachtigen. Met een beetje fantasie lijkt de veerboot op een nogal grote te water gelaten bus !! Wat akelig dat er brand is uitgebroken op het eiland, dat kost meestal toch weer heel wat natuur dat tot de grond toe afbrand. Leuk die gestapelde gekleurde stenen kunst. Geniet maar even heerlijk van de rust !!

peter 2021-07-04 21:44:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.