Arnedillo

Spanje, Arnedillo

28-3 Een half uurtje rijden en we zijn in Puenta la Reina, een Middeleeuws stadje met een mooie oude stenen boogbrug over de Arga.
De brug is gebouwd in de 11e eeuw, voordat de brug gebouwd werd, werden de pelgrims hier met een bootje overgezet, het stadje ligt nl ook nog op de pelgrims route. Er komen hier 2 routes door het stadje.

We stoppen en lopen het dorp in, in de kerk horen we muziek, nee geen dienst maar mannen zijn bezig met voorbereidingen voor de processies. We lopen over de oude brug weer terug naar de camper en gaan verder richting Calahorra. Een wijds landschap , we rijden door wat dorpjes en door dalen.

Bij Arnedo verandert het landschap en rijden we een mooi bergachtig gebied in. We gaan naar de CP in Arnedillo, mooi gelegen boven het dorp, er is voldoende plek maar ook hier staat het eind van de middag vol. ‚s Middags het dorp in, steil naar beneden en ook in het dorp steile straatjes. We gaan naar de kerk om even te kijken welke processies en hoe laat die zijn.

In de kerk staan hier ook de tronos met de heilige beelden die ze vanavond en of morgen door het dorpje gedragen worden, duidelijk kleinere baren omdat het erg smalle straatjes zijn. Langs de doorgaande weg is het op de terrasjes druk, half Spanje heeft vrij.
We gaan weer terug, pffff wat een klim, zowel in het dorp als naar de CP, totaal 3,5 km gelopen, moet even kwartiertje plat.

Om 8 uur gaan we weer naar beneden, horen geen muziek, lopen dus maar naar de kerk. Daar binnen wachten wat mensen en er staan 2 “schildknapen/wachten”? De tronos worden even later naar binnen gedragen, er komen 3 gesluierde vrouwen in het zwart binnen. Als ze bij de wachten staan gaan de sluiers omhoog. Een hele stille tocht dus, of dit nu te maken heeft met de verwachte regen? Als we om even voor 9 terug zijn begint het net te regenen.

29-3 Het was helemaal vol afgelopen nacht, ik denk wel 40 campers. Veel vertrekken er, maar er komen er ook steeds weer binnen. Wij blijven hier vandaag staan. Het is zwaar bewolkt met af en toe een drupje regen maar dat stelt niet veel voor. We lopen naar de rivier waar de warme bronnen zijn. Het is er druk, er staan diverse borden over het baden, afwisselend koud en warm(35° !).

Het wandelpad loopt langs de rivier, je komt dan achter in het dorp bij de kerk uit. Er zijn hier 3 wandelroutes, ook naar wat uitzichtpunten. Verder begint in Arnedillo de 34 lange km Via Verde naar Calahorra. Het is hier duidelijk een populair gebied met wat Spa’s.

Op 2 weerapps zien we dat het hier regent? , gelukkig is het droog. Vanavond is er om 9 uur weer een processie als het droog blijft. Ik weet nog niet of we gaan kijken, spectaculair zal het niet worden, de kleine tronos en de zeer smalle straatjes. De muziek vind ik altijd wel bijzonder, een heerlijke bijna hypnotiserende cadans. Maar de klim omhoog naar de CP vind ik heftig, ik heb duidelijk te weinig lucht.
Groetjes Ina en Marinus.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Beste Ina, Wij volgen al een paar jaar jullie verslagen en hebben er al erg van genoten. Nu zie ik dat er op je mappen geen rechte lijnen meer zijn, maar dat jullie route mooi te volgen is op de kaart. Hoe doe je dat? door onderweg verschillende punten op de kaart te plaatsen? of moet je de naam van tussenpunten intikken? veel succes verder in Spanje.

gip van grimbergen 2024-03-29 17:02:01

Ik krijg de route op de kaart op niet zo mooi kronkelig. Heb mijn tablet aanstaan en in Pindat gekozen voor de maximale nauwkeurigheid!

Mike 2024-03-29 17:32:57

@ Mike + Gip in de app staat bij hulp en ondersteuning iets over de GPS. Maar zoals ik Gip al mailde is het mij ook niet helemaal duidelijk en uitproberen. Ik voer dus onderweg geen plekken in, alleen als we ergens overnachten.

Ina 2024-03-29 17:38:31

Prachtig weer en grappig die spa's. Wel jammer van het weer, maar qua regen valt het hier ook nog reuze mee, er valt veel snachts en sowieso niet de hele dag en het is zooo welkom 😜🤭

Karin 2024-03-30 07:20:27

Wel bijzonder om alles rondom Pasen in Spanje mee te maken. Wat een verschil met hoe wij hier in Nederland Pasen vieren. Denk dat dit misschien alleen in Limburg nog op deze wijze gebeurt. Het ziet er weer heel mooi uit in het gebied waar jullie zijn. Bergen, dorpjes een riviertje. Nu alleen nog het mooie weer. Maar ook dat zal wel goed gaan komen.

Kees Koele 2024-04-01 09:48:44

Wat een mooi Middeleeuws stadje met prachtige stenen boogbrug !! Bijzonder om daar te kunnen lopen. Bijzonder hoe efficiënt en practisch Marinus de camper op de CP Arnedillo heeft kunnen parkeren ;-) !! Peter.

Peter K 2024-05-05 21:58:31
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.