Paliki

Griekenland, Chavdata

Voordat we het westelijke deel Paliki op rijden gaan we eerst even langs de Lidl net even buiten Argostoli.
Paliki, meestal gewoon Lixouri genoemd, is wat vlakker en heeft een vruchtbare kleibodem, vroeger noemde men dit de graanschuur van Kefalonia. En er werd vooral zaken gedaan in de krentenhandel een belangrijke factor voor de economische bloei van de streek. Om de Venetiaanse belasting te ontduiken was er een zeer florerende illegale handel in de krenten die via kleine geïsoleerde baaitjes het eiland afgesmokkeld werden.

We rijden eerst naar de noordkant van het schiereiland naar Ag.Kiriakis Beach. Omdat er een weg afgesloten is rijden we via Zola maar daar rijden we ons vast, verboden voor boven de 2T. Daarna maar langs de baai van Levadi naar het mooie populaire Petani Beach. Het ligt prachtig maar is vol met geparkeerde auto’s, stuk achteruit, gedoe om hier weer weg te komen, verkeerde inschatting.

Dan maar door de bergdorpjes midden over het eiland naar de zuidkant, het is een wirwar van weggetjes met niet overal de richting aangegeven. Het klooster Moni Kipoureon slaan we over, het ligt prachtig op de westkust maar is al een jaar gesloten lezen we op internet. We zijn er tenslotte ook in 2011 al geweest.

Dan proberen we het Lankadakia strand, hier waren we nog niet. Het is een erg leuke kleine baai met kleine beachbar, stranddouche, altijd prettig, en voornamelijk Grieken. We zwemmen een paar keer en kijken naar de vertrekkende en komende badgasten. Maar gaan dan om 6 uur toch weg het wordt behoorlijk druk, Het is een kleine parkeerplaats en geen geschikte plek om te overnachten.
Stukje naar het oosten richting Vatsa Beach, waar we al eens stonden, maar vlak voor deze plek zien we voor het “vakantiedorp” Remetzo Village een rustige parkeerplek bij het strand.

De volgende morgen gaan we al om half 9 weg en kijken bij Vatsa Beach, ja de authentieke strandtent is er nog, ook het pontje. Maar er is nu van alles om heen gebouwd zoals studio’s , botenverhuur, groot parkeerterrein. Geen plek om te blijven dus we rijden nu oostelijker naar Kounopetra. Hier rijden we ook een paar weggetjes af maar stukje verder bij het lange strand vinden we een mooie plek waar we goed kunnen staan.

We zijn net op tijd want een half uurtje later komen de eerste auto’s al, echt ook weer een strand waar de Grieken komen. Er zijn geen voorzieningen men komt en gaat en er staan nooit veel auto’s tegelijk.
Het is hier ook een zandstrand met rood zand, net als het strand van Xi,een paar kilometer oostelijker.Een georganiseerd strand met blauwe vlag, dus dan weet je het wel. Geen plekjes die wij zoeken, hier staan we tussen de krijtrotsen, een prachtige rustige plek.

Prima leesplek om in het 2e boek Storm van de 7 zusters te beginnen, lezen, zwemmen en siësta houden. Rond 5 uur wordt het weer drukker en komen veel Grieken met kleine kinderen zwemmen, gezellig om naar te kijken.
Heerlijk plekje maar toch morgen stukje verder langs de zuidkust.
Groetjes Ina en Marinus


Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Hallo Ina en Marinus Ik kijk altijd uit naar jullie verslag. Het is iedere keer weer genieten wat jullie beleven. Prachtig weer, gelukkig kun je met de camper zelf schaduw creëren. Nog heel veel reis plezier. Prachtige foto’s, Pieter en Berta Smilda camperaars Groningen.

Berta Smilda 2021-07-15 18:30:30

Mooie foto's met informatie die ik met veel belangstelling lees!Dit omdat we tot nu. toe Paliki nog niet bezocht hebben en dat dat in de bedoeling lag.Maar zoals je vermeldde is er een "Village"ontstaan in het gebied wat we bedacht hadden. Merken jullie nog iets van de schade veroorzaakt door de aardbeving een paar jaar terug?Mooi weer treffen jullie zeker zie veel zon,strand en water!Beter dan in Limburg,Duitsland en België,daar kwam het met bakken naar beneden,Hebben jullie geen last van!Benieuwd hoe jullie ervaring zal zijn bij terugkomst, maar eerst nog vakantie en een leuke reis!

Marianne 2021-07-16 01:07:28

Hi Ina & Marinus. Wat een mooie plekken weer zoals zij te zien zijn op jouw foto's Ina. Leuk dat er ook aan het strand zo nu en dan wat vegetatie is te vinden met mooie kleine bloemetjes. En ja dan die reusachtige schildpad die daar ligt op het strand van Lagadakia. Jullie hebben op het eiland niet te klagen over het weer, dat is in Limburg, België, Duitsland en luxemburg echt anders. Door ernstige wateroverlast werden veel mensen door de snelheid waarmee het water kwam opzetten overvallen en verdronken ( Al meer dan 40 mensen) Dus geniet wat er te genieten valt !! Groetjes van P&W.

Peter & Wilna. 2021-07-16 12:07:37

Hoi hoe is het. Er zijn veel Grieken waar jullie staan. Maar jullie genieten wel denk ik. Morgen en zondag wordt het mooi weer hier ongeveer 25 graden. In limburg is het anders daar hebben ze last van overstromingen veel regen. Groetjes van ons en geniet maar volop.

Cor en Myrna 2021-07-16 21:51:27

De Lidl vind je ook overal. Het verbaast me steeds weer. Ik geniet weer van jullie mooie foto's 🤩

FritsEllen 2021-07-17 00:22:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.