Bad Münstereifel

Duitsland, Zülpich

28-12 Het is een klein stukje naar Bad Münstereifel, een oud stadje met 13e en 14e eeuwse stadsmuren, torens en poorten. Het is ook bekend ivm de vele outlet winkels, wil je winkelen dan is dit the place to be.
Buiten het stadje zijn een paar hele grote P’s ook een plek voor campers, echter zonder voorzieningen.

Met 10 minuten lopen zijn we bij de 1ste stadspoort , het is nog redelijk vroeg en dus niet druk, ook de kerststalletjes zijn nog niet open.
We lopen naar de westelijke stadspoort en daarna langs het rode Rathaus waar je nog een oude schandpaal staat. Er zijn mooi gerestaureerde oude panden waar ook de outlet winkels in zitten. Ieder merk qua mode, sport kleding is hier vertegenwoordigd, verder natuurlijk alles op eet en drink gebied en de gebruikelijke interieur design spullen.

In 2021 op 14 juli is Bad Münstereifel getroffen door hevige overstroming van het riviertje de Veybach dat door het stadje stroomt.
In een etalage hangen foto’s hoe het er destijds uitzag en wij zien er een folder liggen met foto’s van de situatie van uur per uur. Van 18.22 tot 21.24, 4 foto’s van hoe hard het water kwam en veel verwoestte. Op een aantal muren staat aangegeven hoe hoog het water stond.

Rond de middag gaan we bij een Italiaan wat eten en als we later naar buiten komen is het inmiddels behoorlijk druk geworden en zijn de meeste kerststalletjes geopend.
We kijken of we nog ergens een opgang voor een wandeling over de stadsmuur zien. Je zou hier gedeeltelijk over kunnen lopen maar overal waar een trap is staat een bordje privat.
Na een koffie in de camper gaan we naar Kall, een ritje van een half uur via een landelijke route. Hier is een kleine CP , met alle voorzieningen, bij een boerderij.
Groetjes Ina en Marinus

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Lekker zonnetje erbij! Maar ook de herinneringen aan de wateroverlast …

Louise 2023-12-29 18:03:50

Hi Marinus en Ina. Mooi de oude stadspoorten en de vele in excellente kwaliteit verkerende vakwerkhuizen. Maar ook de beelden op de Duitse Televisie van de heftige overstroming in 1921 staan mij nog op het netvlies gegrift. Het is weer netjes opgeknapt in relatief korte tijd. Vreselijk zo'n schandpaal die toch maar in ere werd gehouden....je zal er maar staan !! Prettige voortzetting toegewenst P&W.

Peter Kee 2023-12-29 23:53:41

Die Duitsers hebben die oude huizen vaak goed onderhouden. Een genot om naar te kijken.

Mike 2023-12-30 11:38:14
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.