San Lorenzo

Italië, St. Lorenzen - San Lorenzo di Sebato

Van Kaltenbach naar San Lorenzo is maar 149 km, we hebben de tijd en gaan daarom even kijken op de P van de Europabrug over de Brenner.Het blijft een mooie route die we al tig keer gereden hebben. Het is precies 50 jaar geleden dat men met de bouw begon en in 1963 werd de brug geopend. Hij is 192 m hoog en ligt op 1372 m boven zee niveau. Het was in de tijd van de Etrusken en de Romeinen al een belangrijke route omdat het de laagste overgang over de Alpen is.

Om 12 uur zijn we op camping Wildberg waar we al diverse keren waren, 's winters maar ook in de zomer. Het is dan net een mooie tussenstop op de route naar het zuiden. En het ligt vlak bij Brunico een hele leuke plaats met een mooie oude binnenstad. En als bonus krijg je ook nog een openbaar vervoerkaart voor een week voor trein en bus in heel Süd-Tirol. We zijn er al eens mee naar Bolzano geweest, daarna met de gondel omhoog en met het smalspoorbaan treintje naar de Ritten. Kostenloze mobiliteit voor de toeristen noemt men dat hier.

We maken een rondje over de camping en door het dorp. De camping wordt uitgebreid er wordt gebouwd daarom staan we op het grote veld. Iets minder lang in de zon maar op het andere veld begint men om 7 uur al op de bouwplaats. We vinden het hier heerlijk, de camping is net een boerencamping met diverse dieren, loslopende kippen, 's avonds worden de ezels en paarden naar de stal gebracht die op een veldje verderop staan. En wat we dus prettig vinden een gasaansluiting.

Donderdag gaan we naar Antholzer See, een ritje met de trein en daarna met de bus. Als we bij Olang de bus nemen rijden we het Antholzer dal in omhoog naar het meer. De bus is afgeladen vol met langlaufers en wandelaars. Een leuke rit door kleine dorpjes, bij het meer aangekomen zien we een reuze grote tribune met reklame voor de wereldkampioenschappen Biathlon in 2020. We nemen een kijkje bij het schieten en zitten even heerlijk in de zon op de tribune, eerste rang. Diverse mensen krijgen les(?) en oefenen een tijdje met langlaufen voordat ze het meer op gaan.

s'Zomers kun je rond het meer wandelen maar in de winter is er een wandelpad naast de loipes. We kiezen voor de gemakkelijke vlakke route over het bevroren meer. Het weer is heerlijk en het landschap prachtig. Met de bus van half 3 zijn we in precies een uur weer terug in San Lorenzo. Even een boodschapje in het dorp dat een grote supermarkt heeft, het is van het station en\of het centrum 3 minuten lopen naar de camping.
Groetjes Ina en Marinus.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Beste Ina. Je hebt al vaker over de gasaansluiting op campings geschreven. Hoe werkt dat nu precies en moet je daarvoor een speciale voorziening op de camper hebben of sluit je dat aan op je eigen gasslang in plaats van de gasfles? Dank voor je reactie.

Arno 2019-02-21 19:02:40

Prachtige foto's weer. Wat een sneeuw en strak blauwe lucht. Blijft mijn favoriete plaatje. Fijne reis nog, GENIETEN! Gr. Ka en Fred

Karin 2019-02-21 21:49:37

Fijn dat je zo'n vervoerskaart krijgt dat drukt dan weer de kosten van de camping. Gaan jullie ook wel eens op een camperplaats staan, of willen jullie altijd voorzieningen?

Margaret 2019-02-21 23:25:04

Hi Marinus & Ina, Prachtige sneeuw, nog altijd heel wit. Jullie hebben het mooie weer nog altijd aan jullie kant.Fijn dat jullie toch regelmatig een camping vinden met 'voorzieningen'! Graag wensen Wilna en ik jullie nog een fijn verblijf toe in de sneeuw. Inmiddels is het bij ons regelmatig ca. 10 graden Celsius, een soort voorjaar dus midden in de winter, de grappenmakers. !!

Peter. 2019-02-21 23:42:38

Prachtig, heel mooi al dat blauw-wit! Jullie genieten ervan zo te zien. 50 jaar of 60 jaar geleden? Haha😉 Veel plezier nog!

Louise 2019-02-24 19:23:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.