Peniscola

Spanje, Sant Feliu de Guíxols

14-3 Vanmorgen redelijk goed langs Barcelona gereden, het was natuurlijk druk maar geen langzaam aan files. Het plan was om in of bij de Ebro delta iets te zoeken, het is gelukkig droog maar er staat een harde wind. De camping bij l‘Ampolla viel meteen af, bij het strand en vol op de wind het water sloeg over de straat. Door naar de CP in Deltebre aan het water met uitzicht op de brug, ook niet vanwege de wind. Dan de brug over naar de nieuwe CP aan de overkant bij Sant Jaume d‘Enveja. We blijven maar hier staan, er is hier iets minder wind maar de camper staat toch nog af en toe te schudden. We blijven lekker binnen, het hele gebied nodigt niet uit om iets te ondernemen. Ik lees dan op internet om hier te wandelen en/of te fietsen , wij slaan het over.

15-3 We zijn weer een stukje naar het zuiden afgezakt en hebben voor de voorzieningen van een camping gekozen. De hele komende week is het geen mooi weer en langs de kust is het met de nog steeds harde wind onaangenaam, maar het is wel droog. Eerste camping bij Peniscola Stop en Go gekeken, prima plekken maar geen stroom alles bezet. De dame bij de receptie liet me zelfs een lijst zien wie op een aansluiting wachtte???Voorlopig waren we niet aan de beurt, dan een camping verder Vizmar. Hier hebben we gelukkig wel stroom, dus als we nog gaan fietsen kunnen die in ieder geval weer opgeladen worden. De camping ligt precies tussen Benicarlo en Peniscola in en we staan uit de wind.

Omdat het nu droog is en er voor morgen ook weer regen voorspelt is gaan we maar meteen op de fiets naar Peniscola, een stukje van 3 km. We parkeren bij de oude stad op het schiereiland, hier komt ook de naam Peniscola vandaan(peninsula). De golven slaan tegen de muren en rotsen aan. Lopen wat kris kras door de smalle straatjes, met hier en daar een toerist.
Over het fietspad terug langs de boulevard is echt geen optie. Wel kijken we even bij het strand tegenover de camping(300 m).Misschien morgen richting Benicarlo, veel regen gaat er niet vallen, maar om te fietsen willen we wel droog weer hebben.

16-3 Gisteravond zag ik op diverse blogs de foto‘s met oranje rode luchten van het Saharastof, vooral in de provincies ten zuiden hiervan zoals Alicante Almeria en Murcia. Wij hebben hier alleen maar grijs grauwe luchten, ook vandaag, met nu zelfs motregen erbij.
Voorlopig maar wat lezen, ik kan nu het boek (688 blz !)De zevende zuster
uitlezen.

Om 2 uur s middags is het droog en gaan we op de fiets naar Benicarlo.
We fietsen helemaal door tot voorbij de haven. Ongelooflijk nog zoveel wind, er staan zelfs nog 2 campers bij het strand. Dan de stad in, we zien dat het feest is deze week.

In Benicarlo zijn van 15-19 maart de zgn Fallas dagen, een festival waar op diverse plekken in de stad feesttenten staan en beelden groepen, het doet een beetje denken aan onze carnavalwagens. Er zijn 13 Fallascommisssies bij de beeldengroepen staan de nummers.

In het centrum tegenover de St.Bartomelus kerk staat het mooie stadhuis, binnen in de hal zien we ook 2 giganten groepen, er staat geen verklaring en/of namen bij. We fietsen nu langs de boulevard weer terug naar de camping.
Groetjes Ina en Marinus


Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Hè wat jammer dat jullie geen mooi weer hebben. Als je in Peniscola doorfiets of rijdt langs het fort of kasteel wat is het eigenlijk, kom je in een prachtig natuurgebied. Echt de moeite waard. Benicarlo vinden wij ook erg leuk. Veel plezier daar. Ga je ook nog langs Calig to de camping 😊😜

Karin 2022-03-16 19:55:30

Dank voor de mooie herinneringsfoto's. Zijn jullie in Peñiscola toevallig dat stukje van onze harten tegengekomen dat wij daar verloren hebben? Ook Benicarlo vinden wij mooi en, vooral, een folklore- en cultuurstad. Groeten en fijne voortzetting.

Fred & Els 2022-03-16 23:31:15

Jullie treffen het niet, sowieso het sombere weer en ander ongemak… Toch leuke plaatjes, balkonnetje, schelpenhuis, Marinus met helm, parkeerplaats voor de deur…😁 Boek al uit? Hier nog steeds mazzel met de voorjaarszon!

Luisa 2022-03-17 12:12:41

Jammer van het minder mooie weer, maar het geeft wel gelegenheid om de hersenpan eens flink op te schonen, van allerlei zaken die daar niet horen, en je boek zal inmiddels ook wel uit zijn. Maar gelukkig heb je toch nog kans gezien enkele mooie, zelfs woeste plaatjes te schieten Ina. Wat een kolossale kerk die St Bartolomeus kerk !! Wij wensen jullie een prettige voortzetting van jullie reis en wat beter weer toe !! Groet van P&W

Peter Kee 2022-03-18 17:21:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.