Lago di Caccamo

Italië, Caccamo

Toen we woensdagmorgen vertrokken was het een klein stukje naar Visso, ooit op de lijst van Uno dei Borghi pui Belli d’Italia, de mooiste dorpjes van Italië. Ik had bij de reviews van de CP al gelezen dat je het dorp niet meer in kunt lopen. We gaan toch een kijkje nemen en later ook even aan de andere kant van het dorp. Heel erg triest maar hier ook een compleet oud centrum verwoest en afgesloten.

Op de doorgaande route door de dorpjes overal hetzelfde, verwoeste huizen en aan de rand van het dorp hele nieuwe wijken, ik noem het maar vakantie woningen maar dat zijn het natuurlijk niet. Overigens ziet het er overal wel keurig uit, maar na 5 jaar!!!

We rijden nu ten westen van het Sibilligebergte en buigen af naar de kust later bij het meer van Polterina weer het Sibillini gebied in naar het meer van Fiastra. Het is slingerend en steil de berg op en later weer af naar het meer. Bij het meer bij San Lorenzo al Lago is het druk, een grote kermis. De CP camping aan het water ziet er best wel leuk uit maar heeft geen plek. Verkeerde moment, in voor of naseizoen denk ik een aardige plek. Omkeren en dezelfde weg weer terug, die route heeft ook weer mooie uitzichten.

Dan de snelweg op richting kust, vlak langs de weg ligt het kleine Lago Caccamo, we zoeken even op Maps.me en zien een Trattoria bij een strandje met een P die als Caravan site staat aangegeven. Apart, we gaan maar eens een kijkje nemen, het is voor vandaag wel weer genoeg zo. Het zit er vol met eters op het terras en overal geparkeerde auto’s, ook van mensen die aan het strandje zitten. Op 3 plateau’s staan wat caravans, hier is achteraan plek, we staan niet aan het water maar kijken wel tussen alles door wel op het water. Ruimte voor ons en bomen voor schaduw en een stroomaansluiting. We doen het, krijgen een sleutel van een hokje waar 3 cabines zijn met douche en toilet en wasbak.

‘s Avonds gaan we bij de Trattoria eten, ook weer apart.Er zijn lange tafels met banken, een menu is er niet, het gaat in overleg met de meisjes van de bediening die natuurlijk geen Engels spreken. Tja wat moet je dan we kiezen maar iets wat bekend is en wat ik weet wat het is. Prima gegeten, ik had een spaghetti carbonara, met zeer krokant knapperige spekjes. En de gegrilde groentes waren ook erg lekker.

Het meer is een kunstmatig meer en werd gemaakt in 1954 om elektriciteit te leveren aan wat nabijgelegen gemeenten. Het is vooral bij vissers geliefd, maar kort geleden is het waterpeil verlaagd en klaagt men over de kwaliteit van het water, we zien er ook niemand in zwemmen, wij slaan ook over.

Vanmorgen gaan we naar Pievefavera, een klein Middeleeuws dorpje met nog geen 100 inwoners. Het ligt boven op een rots en kijkt uit over het meer dat ook Lago di Pievefavera heet. De kortste weg voor ons is een stevige klim(voor mij dan,omlaag is niet erg prettig) via de mountainbike route. Maar de klim is de moeite waard, een leuk klein dorp met een kasteel, met kleine smalle straatjes. De geschiedenis begint na de val van het Romeinse rijk. Het dorp bestaat uit 3 vestingswerken, waaronder een aantal torens, het Castello Pievefavera .Het begin stamt uit de 12e eeuw maar later is er een hoop aan bijgebouwd.

Morgen vertrekken we weer, vandaag ons maar eens oriënteren wat de volgende stop wordt richting noorden.
Groetjes Ina en Marinus


Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Prachtige foto''s en verhalen weer. Italië is toch ook wel heel mooi 😍. Ben benieuwd weer naar het volgende verslag. Gr. Fred en Karin

Karin 2021-08-12 17:27:53

Wat jammer van die mooie dorpjes. Wat een mooie foto's weer. Super!!

FritsEllen 2021-08-12 20:41:12

Very interesting.

Nikolay 2021-08-12 20:44:10

Wat een indrukwekkende foto's v.w.b. de daar opgedane aardbevingsschade. Een enorme klus om dat weer wat te herstellen, en de daarvoor benodigde pecunia ontbreken, heb ik een paar jaar gelezen. Dus de 'vakantiewoningen' zijn gewoon pure noodzaak om mensen een betrekkelijk veilig dak te kunnen bieden, althans daar ga ik vanuit. Verder denk ik dat het veel geld gekost zal hebben om de infrastructuur tussen de dorpjes onderling weer begaanbaar te maken. Je noemt het met recht een drama, want dat ia het ook, en wat was het daar mooi !! Doodzonde van het dorpje Visso. Er is veel werk gestoken in het stutten van de historische pandjes, dus wie weet. Jullie een prettige voortzetting van jullie 'zwerftocht' op weg naar het noorden.

Peter 2021-08-13 00:11:54

Prachtige foto.s weer bedankt

Annie Polfliet 2021-08-13 11:29:22
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.