Scopello

Italië, Castellammare del Golfo

13-6 Als we San Vito uitrijden kijken we even bij de Belvedere naar de Golfo del Colfano, in 2013 was het een gedoogplek tot juni. Het zijn nu allemaal betaalde P’s. Bij de volgende P verder in de baai zien we vlak bij het water een camper staan en gaan toch even kijken. Zelfde verhaal P (gratis ?) op een veldje en dan brengt een treintje je naar het strand. Ik ga bij de mannen bij het tentje even informeren ivm de camper bij de kust. Als je een gehandicapte kaart hebt mag je erdoor, nou zo gehandicapt ben ik nou ook weer niet.

Dan door naar Guidaloca en/of Scopello aan de andere kant/ingang van het Zingaro gebied.De plekken bij Guidaloca vielen af, heel erg druk en een P met auto’s, toen door naar Scopello, hetzelfde verhaal. Het is inmiddels hier ook 28° dus men trekt massaal naar het strand.Door naar de Agricampeggio even buiten het dorp. Terrassen camping met uitzicht op zee. Rust, ruimte en schaduw alleen de 2 mooiste plekken met mooi uitzicht op de baai waren bezet, wij kijken een beetje op zee.

We hebben voor het eerst de ventilator aan! Achter in de middag lopen we naar het dorp(200 m) , het is een pleintje, een binnenplaatsje met eet en drinkgelegenheden en een paar kleine straatjes. Veel Engelsen in feestkleding die zich in het dorpje verzamelen en met een taxi beneden naar de baai gaan naar een feestje?

14-6 We gaan richting Castellammare al Golfo, het is zwaar bewolkt en heel af en toe valt er een spat regen maar het is benauwd warm. Bij het kleine strandje Guidaloca, waar we destijds overnacht hebben en het gisteren helemaal vol stond, houden we even een koffiepauze. Destijds stond hier niets, nu in 10 jaar tijd is het “vol” gebouwd.
We gaan naar de CP in Castellammare die is iets dichter bij de stad dan de camping. Vanmiddag lopend naar de stad en dan maar kijken wat de volgende planning wordt.
Groetjes Ina en Marinus


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Verademing! Ik kom weer helemaal bij van deze mooie beelden (in m’n tuinstoel in de schaduw bij ruim 30). 👌🏼😎

Louise 2023-06-14 14:40:15

Inderdaad leuke cactus. Die foto daarna is prachtig. Zo te lezen, heeft het toerisme daar ook zijn of haar weg gevonden.

Mike 2023-06-14 19:08:29

Helleu Marinus & Ina ( Net even gekeken naar een aflevering Swedish Chef van de Muppets (blijft leuk) Jullie zijn toch wel aangeland bij een prachtig stukje Siciliaanse kust, verbazingwekkend mooi. Ook de rust en de ruimte op jullie pauze-veldje was echt zichtbaar, haha !! Mooi dat die Marmergroeven onderweg kennelijk nog altijd gebruikt worden ( voor restauratiewerkzaamheden??). Naast de toch prachtige smalle straatjes van Scopello hebben jullie toch mooi 'plek gevonden'. Een mooie 'geleende' ligstoel door Marinus, met uitzicht op zee en de prachtige vegetatie, is toch helemaal niets mis mee. Leuk de foto's die je twee keer hebt geplaatst Ina, wat een ruimte daar als afwisseling op alle drukte doorgaans in de weekeinden daar. En wat een schilderachtig volgepropt modewinkeltje, zo ook het pleintje en de waarschijnlijk al eeuwen door de bevolking gebruikte waterbron. De stadspoort is ook nog redelijk gaaf de jaren doorgekomen, er werd slechts één steen meegenomen door een onverlaat. De Engelse gasten in feestkleding, de dame in de buurt van de parasol draagt wel een bijzondere jurk hoor, mijn hemel, om zoiets naar het buitenland mee te slepen. Dame en heer, geniet van het nu heersende mooie weer. Hier in ons kikkerlandje was het de laatste dagen warm tot wel 32oC. Van mij mag het wel wat minder, bij pakweg 26 oC. haak ik in principe af. Jullie hoeven je niet te vervelen, zo rondreizend op zoek naar telkens weer mooie plekjes om je tijd door te komen. Jullie ogen gaan te gast. Groetjes van P&W.

Peter Kee 2023-06-15 02:17:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.