Zaragoza vervolg

Spanje, Zaragoza

2-4 Vandaag een was en poetsdag, er zijn 3 grote wasmachines maar slechts 1 droger, dus even op je beurt wachten.
Daarna is het afwachten op het telefoontje van de specialist en die belde gelukkig met goed nieuws. Als we terug zijn in Nederland meld ik me voor nog een onderzoek voor meer zekerheid/duidelijkheid.

Vanmiddag gaan we op de fiets naar het Aljaferia paleis in een buitenwijk van de stad. Het is een paleis omgeven door een burcht, gebouwd in de tweede helft van de elfde eeuw in Zaragoza als de zetel van de Banu Hud-dynastie tijdens de regering van Abu Jaffar al-Muqtadir. Gebouwd als recreatiepaleis van de koningen. Het paleis is een voorbeeld van de bloeitijd van de taifa Zaragoza.
De trovador toren was al gebouwd in de 9e eeuw als verdedigings toren.

Er is regelmatig aan bijgebouwd ,het bestaat uit diverse gedeeltes in 1492 kwam er een gedeelte bij voor de katholieke vorsten. In dit gedeelte zijn de mooie plafonds, later werd het een fort en een belangrijke citadel.

Het zou ruim 7 km fietsen zijn in ±23 minuten, een ingewikkelde route zo te zien. Om 3 uur weg gegaan want het ging pas om 4 uur open.Wat een gezoek ondanks de navigatie op de telefoon, fietspaden die ophouden , oversteken, continu rode lichten, soms maar over trottoir wij hebben er ruim 9 km overgedaan.

Zijn we daar om kwart voor 4 gaat het pas om half 5 open 😡 lange rij voor de kassa, 16,45 stond op ons kaartje. Toen allemaal door scan poortjes wat een gedoe, omdat het parlement hier ook zetelt. Bewakers met patronengordel om!

Heb je Alhambra of Alcazar gezien dan stelt dit niets voor, veel gerestaureerd, kale muren, brokstukken van overblijfselen in vitrines. Slechte info van het hele gebouw en bij de diverse tentoongestelde dingen.
Alleen de plafonds in het katholieke deel die zijn prachtig en mooie omlijsting van de deuren/openingen. Je loopt er in minder dan een uur doorheen, Nou ja voor ons was de toegang als pensionadas €1. Maar om nou te zeggen dit moet je gaan zien, nee.

Terug fietsen was nog dramatischer, onmogelijk om nog dezelfde route te vinden we hebben er ruim 14 km over gedaan, stoppen en weer kijken op de navigatie, onduidelijkheid troef. Geen aanrader om er op de fiets naar toe te gaan. Je ziet toch veel mensen op de camping met de fiets gaan maar misschien is naar het oude centrum gemakkelijk.
Groetjes Ina en Marinus

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Fijn dat je goed nieuws kreeg. Dus maar weer doorgaan met genieten !😊

Guda 2024-04-02 23:41:11

Blijft mooi om te zien ook al heb je Alhambra gezien. Eigenlijk moet je nooit vergelijken, het één is nu eenmaal het ander niet. Veel plezier verder. gr. Edso

Edso 2024-04-03 07:53:10

Goed nieuws van de medici, voor jou wat relaxter nu en jullie reis kan doorgaan. Wat een gedoe dat fietsen in Zaragoza he, kan het me nog goed herinneren 😉 Je hebt het toch maar mooi weer gedaan. Én de was weg en gepoetst.... en de mensen maar denken dat we op "vakantie" zijn. Heel fijne dag vandaag en groetjes vanuit la Puebla de Cazalla ook van Mike.

Wilma 2024-04-03 08:15:10

Wat fijn Ina dat je goed nieuws hebt gekregen 👍❣️ prachtig die plafonds, ik vind eigenlijk alles prachtig hi hi, omdat ik nog niets van dat al heb gezien 🤭. Bedankt weer voor het delen.

Karin 2024-04-03 09:59:28

Eerder gemist helaas door omstandigheden. Mooi het paleis dat in Zaragoza werd gebouwd als de zetel van de Banu-hud dynastie. Werkelijk een prachtige binnentuin heeft men daar toen aangelegd. Ook bijzonder zijn de rijk versierde plafonds, die prachtig op je foto's te zien zijn in het later bijgebouwde deel bestemd voor de Katholieke vorsten. Dank voor verslag en mooie foto's dame en heer !!

peter K 2024-06-08 17:23:18
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.