Osterspai

Duitsland, Osterspai

31-12 We rijden richting Rijndal naar Osterspai ten zuiden van Koblenz. Het is nu nog een droge dag maar als we de voorspellingen bekijken komen er weer een paar regenachtige dagen aan daarom gaan we niet verder het Vulkaneifel gebied in maar rijden morgen naar Sandra en Michiel.

We rijden eerst via het Slot Bürresheim naar Maria Laach. We weten dat het slot in december en januari gesloten is, maar het is een mooi plaatje net een Doornroosje kasteel. En het ligt in een prachtig gebied, over heuvels en door dalen rijden we nu naar het Benedictijner klooster Maria Laach bij de Laacher See.

We maken er een wandeling op het terrein, hier zijn vele commerciële bedrijven, hotel,restaurant, winkels en kwekerij. Het meeste is gesloten zo ook de aparte bibliotheek waar zondags om 2 uur een rondleiding door een monnik wordt gegeven. Jammer maar dat is ons te laat om daar op te wachten.

Na een bezoek aan de kerk gaan we richting Osterspai aan de Rijn, hier is een nieuwe CP, met voorzieningen incl wifi, met uitzicht over de Rijn.
We maken een wandeling door het kleine dorpje met nog mooie authentieke vakwerkhuizen.

Na de dorpsstraat lopen we terug langs het water naar de CP. Aan de overkant zien we de berghellingen met wijngaarden. Het water staat hoog, maar aan de overkant zien we nog een camping waar ze het droog hebben gehouden. Het ziet er hier heel rustig uit dus we hopen een relaxte avond te hebben zonder hevig geknal, tot nog toe nauwelijks iets gehoord. Voor Iedereen een fijne jaarwisseling en goed 2024.
Groetjes Ina en Marinus.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

⏰🥂✨🕕

Louise 2023-12-31 23:54:42

Beste Ina & Marinus, Allereerst Gelukkig en een zo gezond mogelijk Nieuwjaar !!! Wat jammer dat de plekken waar jullie nog naartoe wilden gaan, zo last hebben van 'hoge waterstanden'. Het is niet anders, jullie hebben de beslissing genomen om niet verder het Vulkaneifel gebied in te gaan. Ook mooie foto's nog gemaakt die horen bij dit verslag. Ongelofelijk de grotten die jullie zijn tegengekomen, die zijn vast al heel oud. Mooi ook de foto's van de Maria Laach abdij, en mooie vakwerkhuizen Wij worstelen hier in Nederland ook met hoge waterstanden. De uiterwaarden bij Zaltbommel heb ik nog nooit zo vol gezien, er zijn vele paarden uit dat gebied geëvacueerd. Ik hoop dat jullie niet zo'n hinder hebben gehad van het vuurwerk in Duitsland als wij hier in het Utrechtse. Het begon al om 18;00 uur en eindigde hier in onze woonwijk ca. 3:40... Dat dus, arme honden, katten en vogels. Nederland heeft voor 105 miljoen Euro in de lucht geschoten. Goeie reis naar Sandra & Michiel en doe de groetjes van Ons.

Peter Kee 2024-01-01 11:37:53

Beste Ina en Marinus. Een goed, gelukkig en vooral gezond nieuw jaar. En dat jullie samen nog maar heel veel mooie kilometers mogen maken en genieten van alles wat op jullie weg komt.

Nico Bloot 2024-01-01 12:26:13

Alles Gute für euch in 2024. Da seit ihr ja in meiner alten Heimat um Koblenz unterwegs. Sehr schöne Bilder aus der Eifel und Osterspai. Da war ich früher auch oft unterwegs. Weiterhin eine schöne Tour wünschen Johanna und Wolfgang

Johanna & Wolfgang 2024-01-01 13:00:10

De beste wensen voor het nieuwe jaar. Wat een weer hè, het is toch hopeloos. Elk jaar moet ik nieuwe paraplu's kopen omdat ik ze vergeet 🙄. Groetjes daar en alvast een. goede reis naar het natte Nederland 🙃

Karin 2024-01-02 15:20:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.