Mölln

Duitsland, Mölln

Zondag weer verder naar het oosten nu 2 uur rijden naar Mölln, we rijden rond Hamburg dat we bewust overslaan. Na 2 drukke vermoeiende dagen even een wat rustiger plekje, Mölln is de stad van Tijl Uilenspiegel. Hij heeft hier de laatste jaren van zijn leven doorgebracht en overlijdt hier omstreeks 1350. Het stadje heeft een klein historisch centrum met nog wat historische gebouwen en natuurlijk het beeld van Tijl waar iedereen mee op de foto wil. Duim en teen glimmen als je die tegelijk vasthoudt kun je ook een wens doen.

Tijl Uilenspiegel is een personage uit onder meer de Nederlands-Duitse folklore. Volgens de sage was hij een deugniet die vrij als een vogel in de veertiende eeuw door de Nederlanden en Duitsland trok en iedereen voor de gek hield met zijn streken.

We lopen een rondje door het oude centrum en bekijken de kerk die zeer de moeite waard is. Het kerkorgel wordt op het ogenblik gerestaureerd door Flentrop uit Zaandam. Men hoopt dat het met Kerstmis klaar is. Er hangt een bijzondere uit hout gesneden “lantaarn”, waarop Maria en de aartsengel Gabriël te zien zijn. Het is de aankondiging van de aartsengel aan Maria van haar zwangerschap, op de 4e advent zondag worden de kaarsen aangestoken.
Het is heerlijk weer we kunnen nog buiten eten Bei Kosta, am Markt, gisteren Aziatisch vandaag Grieks, een goede Stiffado en Souvlaki.

Vannacht hebben we onze eerste regenbuien gehad, gelukkig is het ‘s morgen weer droog en gaan we de stad in voor wat boodschappen. Rondom Mölln liggen 7 kleine meertjes, het is hier een goed wandel en fietsgebied. Als het ‘s middags helemaal opgeknapt is maken we een kleine wandeling van 3 kwartier om de kleine Stadtsee. Als we terug komen kunnen we zelfs buiten koffiedrinken. Even bijkomen, na een druk weekend nu 2 rustige dagen!
Vannacht weer wat regen gehad maar nu is het droog we gaan weer verder.
Groetjes Ina en Marinus

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Jullie hebben al heel wat gezien. Prachtig mooie kerk en ook lekker gegeten Jullie genieten volop. Hamelen en Bremen waren ook fantastisch. Tot hoe ver gaan jullie. Hoop dat jullie mooi weer houden. Groetjes van ons Cor en Myrna

Cor en Myrna 2021-09-28 10:36:43

Verdorie! Hebben jullie 'n plekje ontdekt waar wij nog niet waren! Gaan we zeker onthouden want Fred voelt zich een beetje verwant aan Tijl...... Fijne voortzetting en groeten.

Fred & Els 2021-09-28 10:59:14

Grappig, de Zaanse orgelbouwers in Mölln. En, het bloed kruipt ... lekker Grieks eten (en vanavond weer)👌🏼 Ik heb donderdag in het vooruitzicht😋🇬🇷 Beetje in de stemming komen! Mooie kerk, verder wel bijzondere sfeer, net een filmset🤣

Luisa 2021-09-28 20:53:07

Jullie hebben het deze keer echt voor elkaar, en hebben een Duitse stad bezocht waar ik nooit geweest ben en wiens naam ik ook nog nooit gehoord heb...Mölln !! Dat die naam ook nog verbonden is met de naam van Tijl uilenspiegel, dat ik van de sage wel ken.....Het pleit niet voor mijn Geografische kennis van Noord Duitsland. Dat uitgerekend Flentrop uit Zaandam ( vaak geweest vanwege mijn orgel belangstelling) in dit plaatsje een orgel restaureert is in mijn ogen wel bijzonder. Een uitstekende restaurateur op orgelgebied met inmiddels een grote naamsbekendheid. Wat heb je toch weer prachtige fotootjes getrokken van de vakwerkhuizen. Ook bijzonder de uit hout gesneden lantaarn. De herfst is inmiddels weer gearriveerd, dus ik hoop dat jullie het wat droog weten te houden. Groet van P&W

Peter Kee 2021-09-28 21:12:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.