Bisceglie

Italië, Biseglie

Toen we gister aankwamen waaide de wind uit een heel andere richting en was het wat koeler, eigenlijk moet ik zeggen minder warm. Vandaag weer warmer en vannacht koelde het ook niet af door de bewolking denk ik.Vanmorgen om 9 uur al op de fiets naar Bisceglie, je fiets prettig over een fietspad langs de boulevard. Er zitten al behoorlijk wat mensen aan het water, mooie stranden zijn hier niet, het is een en al rots.

De stad heeft een kleine haven bij de oude binnenstad. Het water is hier ondiep dus ze hebben aparte loopplanken om in je boot te komen. Het historische centrum heeft smalle , dus koele straatjes. We dwalen er wat rond en komen zo ook op de groente en vismarkt. Altijd bedrijvig en leuk om te zien. Bij 2 visstallen zien we een zelfgemaakte constructie van ruitenwissers(volgens marinus) waar wat aanhing en zo de vliegen verjoeg als het ding aan stond.

De kathedraal is gewijd aan de 3 beschermheiligen, Mauro, Sergio en Pantaleone, ze staan nu in de kerk omdat er dit weekend feest is van de 3 heiligen. Anders staan ze in de crypte , normaal is er ook een processie maar ivm corona gaat dit niet door.
We gaan weer terug naar de camping en zwemmen, dat is hier ook een dingetje voor mij, over rotsen en trappetje af en weer op een ongelijke rotsige bodem met grote stenen.

We krijgen vanmorgen van BZ, waar we aangemeld zijn bij Italie en Griekenland een appje over de weizigingen oa het elektronische PLF formulier dat nodig is. Nou daar zijn ze dan lekker vlot mee op 5-8 terwijl een en ander misschien per 1-8 nodig was.

‘S Middag is er behoorlijk wat bewolking en gaan we op de fiets naar Trani, hier waren we ook al 2x en hebben de kathedraal toen bezocht.
Tussen Trani en Bari heerste een grote rivaliteit, Bari had het gebeente van de heilig St. Nicolaas(onze Sinterklaas) die veel pelgrims trok. Trani creëerde zijn eigen heilige, het verhaal is te lezen op de opstapmetdecamper site , zoeken bij Trani.
De kerk is mooi en er komt juist een getrouwd stel naar buiten, daarna gaat de deur dicht.
Trani heeft ook een binnenhaven met kade waar nog veel vissersboten liggen, verder veel pleintjes en heel veel palmbomen.

We gaan weer terug, doen wat boodschappen bij de Lidl en kijken naar een restaurant om wat te gaan eten.
Er is hier nauwelijks iets dus het wordt een pizza in een mega grote pizzeria die pas om 8 uur opengaat en waar men om half negen in de rij staat voor een tafeltje. Wat een herrie en een chaos.

Woensdagavond hebben we het hier rustig gehad maar nu als we van het eten terugkomen horen we al muziek van 2 kanten komen, gister zagen we in Trani dat het komende weekend ook feest is, de Middeleeuwse week , het wordt hier kermis. We waren al in twijfel van blijven we nog een dag maar nu weten we het zeker we vertrekken zo. Er zijn gisteravond flink wat kleine tentjes bijgekomen , weekend en in 2 steden feest. De komende dagen loopt het kwik hier ook weer flink op, we gaan naar het noorden en dan de bergen in. Geen idee waar we uit komen heb hier geen info van meegenomen, we zien wel.
Groetjes Ina en Marinus

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Fijn dat jullie de oversteek weer achter de rug hebben, alhoewel het nog steeds erg warm blijft volgens het nieuws rond de Middellandse Zee. Best een bijzonder strand, dat strand van de camping, wat hoger gelegen dat wel !! Waar je ruitenwisser motoren al niet voor kunt gebruiken. Altijd leuk je foto's van haventjes, de vis, groeten en fruit dat ter plekke te koop is. De zee-egels, daar heb ik schoon genoeg van sinds ik er op Sardinië in zee op heb gestaan. We hopen dat jullie in de bergen op wat meer verkoeling kunnen rekenen. Hier is het 19oC, stevige regen, harde wind en zojuist een paar flinke onweersklappen. Op en top Hollands zomerweer. !! Heb het goed samen, Groetjes van P&W.

Peter & Wilna. 2021-08-06 13:44:10

Het is bijna altijd genieters in havensteden en vissersdorpen. Altijd bedrijvigheid en vaak goed voor mooie foto's.

Mike 2021-08-06 13:44:44

Altijd mooi om te zien, een bruidje in een ander land. Wat een feesten toch en dat in deze tijd. Vandaag zou het weer zwarte zaterdag zijn. Ik denk dat er toch nog heel veel mensen die nu naar het buitenland gaan. Dat propvolle Nederland is ook niet alles al zou daar vandaag ook de zomer eindelijk gaan beginnen. Geniet er nog van en al helemaal in de bergen. Wij zijn ook al noordelijker gegaan i.v.m de hoge temperaturen ffffffff.

FritsEllen 2021-08-07 11:10:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.