Lefkas

Griekenland, Fiskardo

Toen we de boot afkwamen meteen naar het schiereiland Geni bij Nidri gereden, hier zijn 2 campings in een kleine baai. We kiezen nu voor Desimi Beach, de andere stonden we al eens in 2011. Dit is een kleine familie camping met een zeer gemoedelijke sfeer. Het staat vol met vooral Italianen en veel Hongaren , keus voor een plek was er niet, we doen het maar.

We staan achter het gebouw met uitzicht op afwasgedeelte , receptie-restaurant. Het eten kan ook bij je camper bezorgd worden.Er gebeurt dus steeds van alles voor onze deur, een komen en gaan van mensen. Gezellig apart sfeertje weer heel anders dan de andere campings die we tot nog toe gehad hebben.

Maandag morgen met de fiets naar Nidri, we kwamen al in de jaren 80 in Nidri met een aantal vliegvakanties. Wat hebben we het zien veranderen, zoals zo veel plekken in Griekenland. Nidri is nu super toeristisch, drukker nog dan in Fiskardo, alleen hier is veel meer ruimte in het dorp.
Het zijn hier allemaal eet en drinkgelegenheden en verhuur van boten , scooters en auto’s en excursies mogelijkheden. Je kunt hier ook met de boot naar het nabij gelegen eiland Meganisi waarbij je dan langs het privé eiland van Onassis komt. Onassis kwam hier vaak en zijn standbeeld staat op de kade in Nidri.

We wandelen langs de kade met de vele boten en door de winkelstraat. Nu is alles nog rustig maar wat zal het vanavond hier ook druk zijn, wij hoeven in ieder geval niet. Op de camping is een klein restaurant en bij het strand zijn ook wat mogelijkheden om te eten.
We drinken een cappuccino tegenover een bootjes verhuur en vermaken ons met het kijken naar de uitleg die de mensen krijgen en dan uitgezwaaid worden. We doen wat boodschappen en gaan weer terug, zwemmen, lunch en dan van 2 tot half 4 ga ik echt even plat. Reuze blij met de ventilator in de camper.Tijdens deze middag uren je vooral rustig houden zo is het het beste uit te houden.

Dinsdagmorgen gaan we met de fiets het schiereiland Geni op, heuvels op en af, stevige klim al vanaf de camping maar met de elektrische fiets goed te doen. Aan het eind van het schiereiland staat het kerkje Agia Kyriaki, bekend als de kapel van de rots. Vissers zagen bij het langs varen ooit licht en toen is in een grot een icoon gevonden. In juli is het een aantal dagen een bedevaarts plek en kun je met een bootje vanuit Nidri er naar toe varen.

Vlak bij is ook de tombe van de Duitse archeoloog Wilhelm Dörpfeld die op Lefkas onderzoek heeft gedaan naar de vloot van Odysseus 4000 jaar geleden. Hij is hier in 1940 is overleden, de Lefkadianen zijn nog altijd trots op Dörpfeld.

Er is op Geni ook veel bijgebouwd maar het is hier heerlijk rustig. Tijd voor een cappuccino op een terras met mooi uitzicht.
Terug op de camping zwemmen, lunch, siësta houden, weer zwemmen en ‘s avonds uit eten, koken met die hitte is even geen optie. Het uitstekende camping restaurant heeft een vitrine daar staan voorbeelden van de maaltijden in, iedere dag wat anders. Het doet ons erg denken aan hoe het hier vroeger was, geen kaart maar altijd: come and look in the kitchen.
Morgen rijden we naar Kariotes, waar we vorig jaar ook waren,
Groetjes Ina en MarinusGeschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

We vinden Lefkas meer bergen heeft dan de andere eilanden. Maar het is nog steeds heet bij jullie, hier is het weer afgekoeld naar 22 graden. Wij zijn zondag, maandag en dinsdag naar Garderen geweest onze dochter en schoonzoon hadden ons uitgenodigd leuk hé. Tussen de (buien door was het droog.)We hebben lekker op een terras gezeten en we zijn naar een dierentuin geweest met de kinderen en in Zeewolde naar een pannenkoekenhuis Hans en Grietje. Groetjes en nog veel vakantie plezier. Cor en Myrna

Cor en Myrna 2021-07-27 20:58:48

Klinkt heerlijk allemaal, blijf genieten!! Ook van de ‘kleine’ dingen. Wij doen het in NL met (veel) regen 🙄, in GR 40+??. Dan is zo’n ventilator heerlijk. Toevallig gisteren aangeschaft en bol.com kwam vanmorgen langs. We zijn er klaar voor. Veel plezier samen.

Peter 2021-07-27 21:03:08

Het blijft leuk Lefkas ik herken niet veel meer. Gauw weer eens terug straks, als wij alle tijd hebben 😜. Fijne reis nog en GENIETEN. Leuk dat je me even belde. Groetjes Fred en karin

Karin 2021-07-27 21:58:25

Hi Ina & Marinus. Zag onlangs op TV dat het bij jullie ca. 42 graden C. moet zijn. Dat zou voor mij toch wel wat veel van het goede zijn. In onze tuin was het 21oC, prima te doen maar wel wat nat vandaag. Het lijkt mij een leuk eiland Lefkas. Jullie genieten van de goede dingen van het leven zo te zien. Leuk zo eten aan de waterkant. Fijne voortzetting, groetjes van P&W.

Peter 2021-07-27 23:57:18

Blijf genieten!!

FritsEllen 2021-07-28 08:32:14

Dat elke dag kunnen zwemmen is heerlijk. Dat mis ik een beetje in Zweden, maar de temperatuur is hier aangenamer.

Mike 2021-07-28 10:54:48

Wat leuk al die foto's van zowel Kefalonia en nu Lefkas!!Maar de temp.zou wel iets minder mogen!Maar iedere dag zwemmen in zee staat daar dan weer tegenover!Geniet er maar van,neem inderdaad je rust in de "hete"middag!Kunnen we hier niet zeggen tot nu toe! Groet en goede reis verder!

Marianne 2021-07-28 14:23:47

Erg leuk om jullie weer te volgen. Kefalonia had voor ons veel bekende plekjes. Ik hoop dat jullie het hoofd koel weten te houden met de warmte. Wat hebben jullie voor een ventilator? Ben er namelijk ook naar één op zoek. Mooie reis verder!

Nico 2021-07-28 15:29:32

Wat ben je lekker blond (in zonnig geel)! Dit kwam wel weer heel dichtbij: het graf van Dörpfeldt .. een belangrijk item in het Found Doulichion-onderzoek, we waren er in 2013. Benieuwd of zijn neus al is hersteld op het standbeeld aan de haven. Ik zag het wel op je foto, links van Marinus. 'k Vind het leuk om de namen te ontcijferen, de manier waarop ze met beperkt Grieks alfabet worden gevormd je moet het echt hardop zeggen, wil je het vatten (Goulielmos Derpfeld😃). Mooi hoor, al is Nidrí niks (ken ‘t ook niet) maar (de blik op) Gení is beautiful! 💙😘

Louiza🧿 2021-07-29 13:01:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.