Schin op Geul

Nederland, Schin op geul

Vanuit Thorn eerst naar de camping in Schimmert gereden(38 km), we vonden het niks, geen verharde ondergrond wat met deze regen toch wel gewenst is. Prima locatie als je wat kunt fietsen maar het regent dus dat wordt niks. Ik had een stuk of 10 campings hier in Zuid Limburg uitgezocht waarvan 5 als eersten opties.
Er zijn hier heel veel campings maar de meeste zijn per 31 oktober gesloten, of zelfs eerder, ook camping Trintelen die we als tip van Marian kregen.

Door naar Heerlerheide, 14 km verder, tussen Brunssum en Heerlen, Camping Hitjesvijver. Voor deze plek gekozen omdat het 500 m van het dorp is. Betere plek/ondergrond om te staan, zeker met de regen vandaag en niet zo ingebouwd tussen de huisjes/caravans. We vinden het een prettiger aandoende camping, er is ook verwarmd sanitair.
Wat sfeer gecreëerd met de kerstverlichting en maar wat lezen en relaxen.

Als het achter in de middag droog is, op een paar enkele spetters na, lopen we naar het dorp. Een vrij modern centrum met natuurlijk alleen de essentiële winkels open, het is er rustig. In de winkels die gesloten zijn brandt wel het licht dat doet wat minder somber aan. Maar misschien is dat bij ons ook wel in de stad, geen idee.

Vanmorgen toch weer vertrokken, plekje en camping was prima maar de locatie was niet erg inspirerend. Vlakbij is de Brunsummerheide maar fietsen was weer geen optie ivm de regen.

Op naar Schin op Geul slechts 14 km zuidelijker naar de Vinkenhof. Het terrein is hier en daar een zooi ivm graafwerkzaamheden. Maar we staan met uitzicht op de heuvels rond Schin op Geul, wat leuker uitzicht als je in de camper zit bij een druilerig regentje. Het is dus weer lezen en puzzelen tot 4 uur als het eindelijk droog wordt. We maken een wandeling naar het dorp, prettig even wat frisse lucht te happen.

In het dorp staat de Sint-Mauritiuskerk die zowaar open is. Met een oud doopvont uit de 14e eeuw horen van de koster(?) die in de kerk aanwezig is. Het voorste stuk van de kerk is het oudst uit de 11e eeuw met kleine Romaanse ramen, later is er steeds meer aangebouwd in Gotische stijl, met grote hoge ramen.

Dan lopen we de berg op naar het oude stationnetje uit 1913. Begin 20e eeuw werden hier diverse stations en spoorlijnen aangelegd ivm de mijnindustrie. Aan 1 kant van het station is een perron waar zomers, denk ik, een oude trein met stoomlomotief rijdt.En je ziet er nog wat attributen van vroeger. En er is nog een authentieke wachtruimte voor de 1ste klas, helaas gesloten nu.

Morgen wordt het droog zeggen ze, dan maar eens op de fiets weg. We wensen iedereen fijne kerstdagen ondanks de beperkingen.
Groetjes Ina en Marinus.


Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Morgen gaat het beter weer worden met zelfs zonnige periodes. Wij wensen jullie fijne feestdagen en alle goeds voor 2021.🍷

FritsEllen 2020-12-24 21:07:24

Nog veel andere camperaars op pad?

Mike 2020-12-24 21:45:21

Hele fijne feestdagen en een heel goed begin in2021. Hopelijk genieten jullie ervan ondanks deze rottijd. Hopelijk wordt het gauw beter zodat iedereen weer kan camperen Groetjes.fam Smit 🎄🎆✨

Annie Smit 2020-12-24 22:01:12

Heerlijk, toch een stukje reizen. Onze camper staat op stal, geen plannen voorlopig. Fijn dat we weer met jullie mee mogen. Heel fijne, gezellige kerstdagen samen.

Wilma 2020-12-24 22:23:34

Hallo Marinus en Ina, Eerst: hele fijne kerstdagen en heel gezond en een Corona vrij jaar! Wij gaan jullie weer volgen en genieten van jullie reis. Weer mooie foto’s Ina. Groetjes Pieter en Berta Groningen.

Berta Smilda 2020-12-24 22:26:08

Zo krijg je een Jozef-en-Maria-gevoel met al die campings die gesloten zijn :). Past bij de Kerst. Gelukkig steeds maar kleine stukjes rijden naar een mogelijke volgende bestemming. Als het fietsen gaat wel lukken, wordt het vanzelf leuker. Fijne kerst met elkaar. Groet, Peter

Peter 2020-12-25 09:43:28

Jammer dat het zoveel regent de afgelopen dagen. Toch hebben jullie met wat kerstattributen om je heen toch nog een vriendelijke sfeer voor jullie zelf kunnen oproepen. Als vanaf nu het weer wat beter mag worden, kan er nog wat gefietst worden. Een provincie bij uitstek om te doen. Wens jullie nog een mooie 2e kerstdag en heel veel verblijfsplezier toe.!! Groetjes van P&W.

Peter. 2020-12-26 15:12:49

Lieve Ina en Marinus, Wij wensen jullie een gezond 2021 met veel reiskilometers op de teller.

Piet en Elly 2020-12-27 09:47:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.