Lefkas 2

Griekenland, Kariotes

We hebben maandag avond de auto gereserveerd en als we terug komen hebben we al bericht van BZ dat er veranderingen zijn in Griekenland, de eilanden zijn “oranje gebied” geworden. Balen natuurlijk, maar eerst gaan we even 2 dagen rond toeren en dan zien we wel.

Dinsdagmorgen met een bij de camping de weg omhoog de bergen in,We rijden nog geen 10 minuten ineens een paard op de weg en hij bleef rustig staan ons aankijkend wat moeten jullie hier. Daarna verder naar Karya een bergdorp midden op het eiland.

Na Karya kijken we alweer uit naar de westkust. In Hortata zien we ineens een restaurant met mooi balkon, keurig gedekte tafels met linnen!!! Meestal is het hier gedekt met papier, ook goed hoor, maar een keer luxe te zitten is ook leuk en het eten is prima bij Taverne T’Aloni.

Dan rijden we naar de hoogste top Mt Elati 1147 m hoog. Hier zie je op de hoogvlaktes de akkertjes waar men het graan verbouwde en de oude dorsvloeren. Volgende stop is Egklouvi het hoogst gelegen dorp op Lefkas. Daar drinken we een Frappé op het plein en zien bij de Taverne de foto’s van een besneeuwd dorp.

We dalen weer af naar de oostkust en gaan naar camping Santa Maura op het schiereiland Geni even ten zuiden van Nidri. Daar staan Ella en Cock met hun camper, Ella is een ex collega van Marinus dus dat is even gezellig bijkletsen. Als afsluiting van de dag een klein rondje Nidri gelopen en een pannenkoek gegeten.

Onze 2e auto dag eerst naar het bergdorp Poros, een Frappé drinken bij Theodorus in zijn café/buurtwinkel. We zijn hier al diverse keren geweest, in die 30 jaar is er niets veranderd. Daarna via Mikros Gialos, Syvota naar Vassiliki. Hier zien we dat de haven waar men vorig bijna mee klaar was nog net zo erbij ligt als vorig jaar juni. Hek er voor en zelfde bord met constructies work in progress???

Bij de haven heb je tig taverne’s waar je met leuk uitzicht zit, we eten er een salade,(oa tabouleh hè lekker weer even wat anders). Dan kun je via een nieuwe weg langs de baai omhoog richting kaap Lefkatas.Weer mooi uitzicht natuurlijk en nu is alles asfalt, ooit waren we hier met mijn ouders en de kinderen in de jaren 80tig en was het allemaal nog onverhard.

Ook naar Porto Katsiki, een mooi gelegen strand beneden aan de rotsen, maar dat slaan we over en rijden niet de 5 km naar beneden. Wel kijken we bij het vrouwen klooster Agh Nikolaos op de punt, geen foto’s natuurlijk!!! Bij Dragano, waar je overal stalletjes voor verkoop van honing etc ziet, steken we het eiland weer over naar de oostkust. Via zeer smalle, slingerende bergweggetjes komen we weer boven Nidri uit.

Vandaag de auto ingeleverd en nu even een dag rust op de camping en bij het zwembad. Voorlopig gaan we hier niet weg , een heerlijk rustig plekje en op maar 3 km van de stad.
Groetjes Ina en Marinus.Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

wat een rust zo te zien! Heerlijk hoor! Veel plezier nog verder. Groetjes Edso

Edso 2020-09-10 10:56:55

Zooo leuk de herkenning. Wil heel graag een keer terug naar Lefkas en zo ben ik ook een beetje terug. Mooie foto's. Hoop dat het gauw weer code geel wordt. Groetjes.

Karin 2020-09-10 12:21:52

Enig dat paard op de weg. Geniet maar heerlijk op jullie Griekse eiland alleen er aan denken dat je je verzekering in de gaten houdt met wat je nu mag of niet.

FritsEllen 2020-09-10 13:05:16

Een paard op de weg een aardige variant van een paard in de gang....dat paard uit het liedje heb ik echt gezien. Een meisje uit mijn lagere schoolklas woonde daar!! Wat een gezellig winkeltje weer Ina, niet zo leuk als die van opaatje, maar toch. Best mooie kusten heeft Lefkas. Fijne voortzetting toegewenst! P&W.

Peter 2020-09-10 15:22:13

Het lijkt wel vakantie! 😁😎

Louiza 🧿 2020-09-13 00:00:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.