Rubiera

Italië, Rubiera

Zondagmorgen zijn we om half 11 vertrokken, het was warm en benauwd. Ondanks de airco hadden we allebei om half 3 een dip, vreselijk duf en slaperig, dus tijd voor een stop. We zijn nog voor Frankfurt maar houden anderhalf uur siësta , ramen open en doen even een dutje met daarna een sterke kop koffie. We kunnen er weer tegen en rijden na het eten nog wat door tot in zuid Duitsland en overnachten op de CP van Achern. Prima rijden op zondag op de drukke A3 en A5 zonder vrachtverkeer.

Vannacht regen gehad dus het is wat afgekoeld. Bij de Zwitserse grens hebben we een ijverige douanier, hij vraagt waar we naar toe gaan???Italië, was haben Sie dabei, huh was meinen Sie vragen we. Nou Lebensmittel, Alkohol, Sigaretten zegt hij. Wir rauchen nicht en verder blijven we dom kijken!!! Hoe lang blijft u vraagt hij, dat weten we niet, misschien 6 weken, dat hangt er van af.
Dan wens ik u een prettige vakantie en we mogen doorrijden. Tsjonge jonge, de 1ste hobbel hebben genomen.

Bij de Gotthard tunnel hebben we een half uur oponthoud voor dat we de tunnel in kunnen rijden,verder loopt het allemaal gesmeerd, het wordt koeler, klein beetje regen gehad.Geen oponthoud bij de Italiaanse grens, ook niet bij Milaan over de tangenziale, de lange rondweg rond Milaan. 2 x tol betalen en 1 keer kaartje trekken, alles vlot zonder files.

Om 6 uur waren we op de CP van Rubiera, plaats ten westen van Modena. Het is een grote P bij het Campo Sportivo. Er zou camper service zijn, we zien niks maar hebben ook niks nodig. We staan zo dat we naast de camper in de schaduw op het gras kunnen zitten en we hebben wat wind. We vinden het zo wel goed geweest voor vandaag, even uurtje bijkomen. Binnen half uurtje staat een heerlijke maaltijd op tafel. Van de week nasi gemaakt en ingevroren, gebakken eitje erbij met kroepoek, komkommer, atjar tjampoer, augurk en seroendeng. Daar toch bijna geen restaurant tegen op 😉.

Normaal zouden we 50 km door gereden zijn naar de stadscamping van Bologna. In Bologna waren we 1 keer eerder en vonden het een leuke stad, zeker om nog een keer te bezoeken. De camping is het eindpunt van de stadsbus die je naar het centrum brengt. Tig keer al langs Bologna gereden totdat iemand ons op deze goede locatie attent maakte. We zijn niet zo gauw van de grote stad, nu zeker even niet, maar ja niks is normaal nu.

Morgen gaan we naar Ravenna, naar de kleine Bio Camping , even ten zuiden van Ravenna. Hier waren we vorig jaar toen we terug uit Griekenland kwamen. Het is nog 140 km dus in de loop van de ochtend zijn we er, prima tijd om op een camping aan te komen en plekje te zoeken, en dan even tijd voor een pauze.
Groetjes Ina en Marinus.Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Moet je de mondkapjes overal op in Italië? Ziet er goed uit, niet te druk en niet te warm. Fijne vakantie. Groetjes

Karin 2020-08-17 21:41:24

Fijn dat de reis zo voorspoedig is verlopen Ina & Marinus. Ik hoop dat jullie het fijner treffen met het weer. Hier regen en onweersbuien ook overdag. Heb het goed samen en geniet van Bologna. Groetjes van P & W.

Peter. 2020-08-17 22:36:27

Heel plezier in Italie of Griekenland! Regels veranderen met de dag horen wij. groetjes Edso

Edso 2020-08-18 08:47:13

Lekker dom blijven kijken 😄😛 Fijn dat reis goed is verlopen. 👋🏼👋🏼👋🏼💋

Louise 2020-08-18 11:24:50

Voor de warmte hoefden jullie niet naar het zuiden. De nasi zag er lekker uit!

Mike 2020-08-18 14:51:02

Jullie roken niet ............... en die alcohol, hihihi. Jullie zijn in ieder geval eerlijk geweest, toch.

fritsellen 2020-08-18 16:42:02

Lekker dat,alles gladjes loopt. Hier op Thassos is het wat Corona betreft redelijk ontspannen. Lekker rustig op straat en het strand, geen hordes. Afstand houden gaat redelijk goed, mondkapjes vrijwel alleen gedragen door personeel in hotels en winkels, restaurants en apotheken. Naja... Veel Grieken en een paar Bulgaren en Roemenen hier. Vandaag halen we de auto op en zijn we weer mobiel. Prettige vakantie en denk aan jullie PLF 24h voor de oversteek.

Michiel & Sandra 2020-08-19 07:09:28

Goede reis! We gaan jullie volgen. Onze overtocht van Ancona naar Igoumenitsa is op 3 september

Jaap en Arma 2020-08-19 21:47:53
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.