Oud en Nieuw in Mindelo.

Kaapverdië, Mindelo

Oudejaarsdag vandaag, een dag dat alles misschien toch even anders gaat hier. Anders is ook dat er geen stralende zon is maar wat sluier bewolking, komt ons goed uit want we gaan een wandeling maken.
Aan de andere kant van de baai bij Sao Pedro staat een vuurtoren en langs de rotsen loopt een wandelpad.

Van waar we de auto parkeren is het even zoeken waar het pad begint. Voorzien van zonnehoed en wandelstok gaan we op pad. Er lopen diverse mensen die natuurlijk een hoger tempo hebben en ons dus allemaal voorbij lopen. Het gaat op en af en ook met veel trappetjes , geen pad voor mensen met hoogte vrees. Het is een prachtige route van ongeveer 1500 m maar een behoorlijke inspanning, voor mij dan in ieder geval.

De vuurtoren kun je ook in, doen we natuurlijk ook nu we er toch zijn!
De wenteltrap is geen punt maar om naar buiten te komen moet je door een opening van misschien 60 a 70 cm hoog. Best even een dingetje (buiging van de knie en over een drempel!)maar met hulp lukt ook dat. De vuurtorenwachter die ook mee naar boven gaat vertelt vanavond aan zijn vrienden: wat ik nu toch meegemaakt heb, bejaarde met een stok die boven nauwelijks naar buiten kon 😄
Daarna eten we weer bij Sto André en gaan we terug naar de kamer, tijd voor siësta en later toch even zwemmen maar de zon is nu helemaal weg.

Kwart voor 12 is al veel getoeter van auto’s, we staan op het dakterras en zien de mensen in hordes richting haven lopen. Om 12 begint het vuurwerk, het duurt precies een kwartier. Veel harde knallen en niet echt mooi vuurwerk. Daarna begint de disco muziek gelukkig zitten we er niet vlak bij maar laten we zeggen het was een rumoerig nachtje dat door ging totdat het licht werd om half 7 ☹️.

Even rust maar om half negen begonnen de muzikanten van de muziekschool een stukje verder in de straat de instrumenten te stemmen en in te spelen ☹️.
Na het ontbijt gaan we de stad in, hier in dit gedeelte, het nieuwere en duurdere deel van de stad, is het druk. Veel mensen in feestkleding, meet and greet en natuurlijk zien en gezien worden!

Het is een processie die doet denken aan de Semana Santa processies in Andalusië, maar dan nu vrolijk en vooral dansend achter de muziek aan. Ze lopen van de ene naar de andere straat, een heel apart sfeertje, steeds het zelfde deuntje. Het is zwaar bewolkt en maar 23 ° dus je kunt goed overal even zitten of staan kijken.

We lopen dan nog een rondje door de oude stad bij Torre Belem en de markt. Lege straten en pleinen, zelfs in de hele stad zijn alle winkels en ook de Chinese winkels dicht. Alleen bars en cafe’s zijn open, na een koffie met wat lekkers houden we het voor gezien. Overal zie je bierflesjes liggen en de lontjes worden erg kort, af en toe zien we vechtpartijen. Ook in ons gedeelte van de stad is het feest voorbij.
We zitten boven op het dakterras en zien de muzikanten naar huis gaan.

‘S Middags rijden we nog een klein ritje naar het NO naar Salamansa, we vonden het een leuk kleurig dorp. Maar net als in Mindelo hordes jongeren overal, duidelijk ook aangeschoten types. Dat voelt niet prettig om een rondje door het dorp te lopen als enigste toerist hier.
Morgen is alles weer normaal?
Groetjes Ina en Marinus

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Een GGG 2020, Gezond, Gelukkig en Gezellig. En natuurlijk reislustig, maar dat zit in jullie DNA. Blijf genieten!

Peter 2020-01-01 18:33:06

Een gelukkig en gezond 2020💥🥂💥🥂♥️

Simone 2020-01-01 18:40:03

De beste wensen! Mooie foto's weer. Geniet nog maar even. Gr. Karin

Karin 2020-01-01 20:29:25

Hoi Ina & Marinus, Allereerst willen wij jullie graag een gelukkig, inspirerend en gezond 2020 toewensen. Ook jullie zijn dus niet ontkomen aan een nacht vol knallen. Hier in Nederland werd aanvankelijk gisteren code geel, later oranje en in de Noordelijke provincies code rood afgegeven wegens zeer dichte mist. Op sommige plekken nog maar 10 meter. Dat hebben jullie in ieder geval wel misgelopen. Lieve Ina je kon het niet laten om het smalle pad tussen steile helling en afgrond te lopen. Toch 3 km. langs steenslag, trappetjes en andere ongelijkheden. Wat een avontuur in die vuurtoren. Wat een bijzondere houten schuifdeuren heb je gefotografeerd Ina. De schildpad heeft waarschijnlijk eieren ingegraven op het strand en kiest nu weer zee. De rest moeten de kleintjes zelf doen nadat de eieren zijn uitgekomen in het warme zand. Ik hoor graag als jullie terug zijn hoe de processie verliep. Wij hebben zo'n processie ooit in Cordoba meegelopen. Groetjes vanuit kil Nederland !

Peter 2020-01-01 23:35:47

Sluit me allereerst nog bij de beste wensen van de vorige reageerders aan. Nou Ina ik heb" vreselijke " hoogtevrees dus ik doe het je niet na!Zou alleen maar naar de grond kijken, en dat lijkt niet de bedoeling.Het is wel een aparte belevenis die jaarwisseling daar, hoewel het hier ook niet zo rustig was maar toch weer anders.Geniet nog maar van de dagen die resten!

Marianne 2020-01-02 01:10:04

Gelukkig Nieuwjaar met veel mooie en verrassende reizen toegewenst. De nadelen van een reis zonder camper zijn wel duidelijk en Kaap Verdië is geen Europa. Maar jullie zijn ervaren reizigers en maken er toch het beste van. Gr. Mike & Wilma +

Mike 2020-01-02 13:32:47

Staat je goed hoor, stok en hoed, maar wat een eng pad! Leuk om elkaar nog even te hebben ‘gezien en gesproken’ op de valreep van het nieuwe jaar. Pittig nachtje erna voor jullie .... wel leuk die foto’s van de afhakende muzikanten beneden. Goeie reis terug!

Louise 2020-01-02 17:52:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.