Palea Epidavros

Griekenland, Palea Epidavros

Dinsdag weer omhoog gereden naar Palea Epidavros(oud Epidauros) gereden, weer een mooie route langs de kust met veel bloeien oleanderstruiken die nu volop in bloei staan.We staan nu op camping Nicolas 1, in 2013 waren we op een andere camping vlakbij. We kennen de plaats dus, we staan zowaar vooraan bij het water met lekker een windje voor de afkoeling. De mooie schaduwrijke plek naast ons op de hoek is gereserveerd, helaas.

Epidavros is natuurlijk bekend van zijn theater met de sublieme akoestiek. We zijn er 2 x geweest, de laatste keer tijdens onze rondreis van de Peloponnesos. Op mijn site www.opstapmetdecamper.nl beschrijf ik het zeer uitgebreid, even zoeken bij Griekenland, Peloponnesos, Epidauros. Ik moest het zelf ook even na kijken van o ja zo was dat daar. Het theater herinneren we ons wel maar de dingen erom heen niet meer.

Omdat we hier nu een paar dagen staan ga ik proberen of ik weer een kapper kan vinden. Het is warm en ik heb alweer een behoorlijke bos haar.
We gaan op de fiets naar het dorp, even gevraagd waar zit een kapper, maar de zaak was nog gesloten om 9 uur. Na een frappé op een terras proberen we het een uurtje later weer en ja hoor, open en ik kan direct gaan zitten.
Vast ritueel, spreekt u Engels, ja een beetje. Only a little bit zeg ik, geef het met de vingers aan, the same model en ze gaat aan de gang met mes en ook met schaar.

Als ik kijk wat er op de grond valt zijn het best lange stukken. Marinus die zit te kijken zegt je hoeft het eerste half jaar niet meer naar de kapper. Ze dacht denk ik die mevrouw heeft zo'n bos haar daar zal ik eens flink het mes en de schaar inzetten. Opgeknipt en uitgedund, dat snap je toch niet als kapster zie je toch het model. en tot slot worden mijn wenkbrauwen beetje bijgeknipt? Nou ja met die hitte wel lekker wat minder haar maar was niet de bedoeling zo. Ze knipt ook heren maar Marinus wil niet, alhoewel dat ook hard nodig is het hangt centimeters over zijn oren. Daar is in Albanië toen weer iets te weinig af gehaald. Op de terug weg fietsen we naar het oude kleine theater hier, in beide theaters worden nog voorstellingen gegeven. Het hek is gesloten er zijn werklieden bezig, nou ja siësta houden, nee we kunnen er niet in.

's Avonds fietsen we weer naar het dorp en gaan bij de haven eten, een leuk plekje, later fietsen we aan de andere kant langs het water. Hier is men bezig met wat bootjes, er wordt er een te water gelaten, Marinus helpt even mee duwen.

Donderdag morgen gaan we weer met de fiets naar het dorp, Marinus heeft een herenkapper gezien die hem wel aanstond.Die laat zich niet zomaar door iedereen knippen 😉.Als hij klaar is lopen we nog wat door het dorp. We vinden het een leuke authentieke Griekse plaats, alles kleinschalig en nog niet overspoeld door toeristen.

We fietsen dan naar de andere kant van de baai, we zitten hier rondom in de sinaasappel boomgaarden. Veel bloeiende bomen en struiken, natuurlijk de bougainville, oleanders maar ook trompetterstruiken, plumbago's en blauwe winde. Ook zien we 2 mooie grote jacaranda bomen, die zie je helaas niet vaak. Er zijn hier aan het eind nog een paar campings en waar de weg stopt is een klein kerkje en zowaar het is open.

Tijd voor siësta, zwemmen en relaxen, iedere middag lijkt het of er een bui komt, er komt wind, scherm naar binnen halen.maar het stelt nauwelijks wat voor, het koelt dan wel weer een beetje af.Als we 's avonds in het dorp eten en er nog even een klein rondje fietsen zien we een dansgroepje op de kade. Later horen we dat het de ouders van de kinderen(die we gister zagen oefenen?) waren die ook een optreden gegeven hebben.

Vandaag onze laatste dag hier, we staan hier mooi ondanks dat het een beetje veel in de zon is en we inmiddels rondom ingebouwd staan. Maar het dorp is vlak bij, je zou het prima kunnen lopen maar met deze hitte hebben we dat niet gedaan.Morgen naar Patras waar onze boot om half 6 vertrekt.
Groetjes Ina en Marinus.
Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wat een avonturen weer, zo ook bij de kapper ! Marinus heeft gelijk dat hij zich niet zomaar door iedereen laat knippen, je weet het maar nooit in die landen, en een scheermes kan zo maar uitschieten toch? In het meest gunstige geval is er een hap uit je oor. Weer een leuk verhaal Ina. De houtsoort Jacaranda heb ik in mijn lab. tijd bij Bruynzeel nog eens op duurzaamheid getest. Leuk om de naam in je verhaal tegen te komen. Wat een leuke plek lijkt dit om te zijn en gezellig te kunnen eten. Ik wens jullie graag een prettige voortzetting van jullie reis en een veilige overtocht toe. Groetjes van P&W.

Peter 2019-06-21 15:29:15

Geweldig weer💙💙 En keurig geknipt💇🏼‍♀️💇🏼‍♂️ Altijd weer spannend. 🙋‍♀️😘

Louise 2019-06-22 10:34:45

Sunken city gemist? Even buiten het dorp ligt een oude villa onder water. Leuk om te snorkelen. Elk jaar vast uitje en dan lunchen bij Poseidon aan de haven. Goede reis terug Gr. Edso

Edso 2019-06-22 14:37:29
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.