Dag 12- Watjes

Indonesië, Sanur

Het ontbijtje staat alweer te wachten. De gebruikelijke, gezellige weekend-drukte met veel lokale badgasten, komt langszaam op gang.
Op de achtergrond heeft het barpersoneel hun gebruikelijke cd opgezet.
Ik weet niet welke zangeres er te horen is, maar het doet denken aan de geluiden bij een zware bevalling. Het moge duidelijk zijn dat het niet mijn muzikale smaak is. Geef dan maar wat gamelan muziek.
Gelukkig heeft ons barpersoneel nog 4 andere cd's om de dag mee door te komen. Op het moment dat deze cd's hen zelf ook gaan vervelen, kan er nog een enkele radiozender worden geraadpleegd. Het moet gezegd, hadden wij vorig jaar 's avonds nog regelmatig last van harde discomuziek uit de bar, daar is nu geen sprake meer van.
Er wordt in de direkte omgeving van het hotel niet veel aan muzikale omlijsting, in de vorm van live-optredens, van jouw dagelijkse maaltijden gedaan.
Hoeft voor mij ook niet zo nodig omdat het vaak begint als achtergrond muziek, maar zich heel snel zodanig ontwikkelt dat een normaal gesprek nauwelijks mogelijk is.
Er loopt in ons hotel wel een Limburgse kunstenaar/troubadour op leeftijd rond, met een gitaar onder zijn arm. Je kunt hem hier zingend aantreffen op een bankje op het centrale grasveld tussen de bloemetjes en vogeltjes, of in de hotelreceptie.
Ik zou kunnen vragen of hij, Limburger zijnde, een paar van mijn favouriete liedjes van Toon Hermans ten gehore kan brengen. "Vogeltje wat zing jij vroeg" liefst 's ochtends, of "Het leven is een bitterbal" (niemand weet hoe die rollen zal) zo rond 15.00u. Beseffen wij overigens wel dat Toon Hermans ca.369 liedjes geschreven heeft? Goed, maar dit ter lering ende vermaeck.

Wij ontdekken dat de lokaal beroemde mango-taartjes van Luhtu's toch beschikbaar zijn. Tot op heden heb ik ze niet in de vitrines van hen zien liggen. Ik neem er één als lunch want ze vallen zwaar op de maag, lekker hóór met die room er onder ; die zie je niet, maar is er wel. Bea slaat over.

Ik pak de fiets en ga naar de markt voor een paar bananen. Lekker voor er tussendoor en voor bij het ontbijt. Op dit rondje kom ik ook langs de slijter, dus er wordt gelijk een fles rum ingeladen. Nog even langs de receptie om de komende 10 nachten te betalen en dan zijn alle geplande activiteiten voor vandaag volbracht.

De hemel betrekt. Wij zitten aan de late middagborrel als het begint te regenen. Op een zeker moment keert de parasol de regen ook niet meer, dus halen wij de paraplu's tevoorschijn. Onder een parasol met paraplu's. Plotseling zien wij over zee een waar regengordijn aankomen en begint het te donderen. Snel wegwezen dus. Zwaar onweer met héél veel regen, en dit houdt een paar uur aan.
Wij baggeren wat later door een laag water van 20 cm naar ons diner. In het restaurant werd uiteindelijk één tafel bezet. Waar zijn al die anderen? Watjes.....

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Jammer dat het zo ver weg is Leo, anders kwam ik even zo'n mango taartje met je eten 😋

Corrie 2024-01-28 05:27:52

Ik zou dan ook even komen, ziet er heerlijk uit, en met tropische buien!

Dickie 2024-01-28 09:37:41

Die mangotaartjes passen toch wel in de koffers? Ziet er mooi uit. Bananenbar, run op de rum, eten.... Je hebt het er maar druk mee! Heerlijk.

Bert 2024-01-28 09:49:35

Lekker Leo ziet er weer smakelijk uit! Wat een golven je moet toch maar lef hebben!! Fijne dagen verder!

Ellen en Jan 2024-01-28 13:48:06

Behalve dat ze heerlijk smaken zijn het echte kunststukjes, de mangotaartjes. Blijft prachtig uitzicht de zee en de surfers in aktie.

Herman en Els 2024-01-28 14:19:19

Wat een mooi taartje, ziet ernaar uit dat het de zonde waard is. En als je het als lunch gebruikt dan speel je bijna neutraal, dus niet aarzelen. Toch weer een drukke dag gehad. Verder veel plezier.

Nel en Arij 2024-01-28 20:49:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.