Dag 22 - van Aspen naar Boulder

Verenigde Staten, boulder

Dag 22 - van Aspen naar Boulder
Vandaag de laatste etappe van ons rondje door Colorado, Utah en Arizona.
Wij reizen naar ons laatste hotel in Boulder, het Best Western Plus.
Er wordt nog even genoten van het uitgebreide ontbijtbuffet in Aspen, en dan starten wij de motoren om 09.15u.
Het belooft weer een lange autorit te worden, mede gezien het feit dat er op onze route niet zoveel bezienswaardigheden meer zijn, behalve de natuur dan.
De oorspronkelijke gedachte was om vanuit Aspen een deel van de eergisteren afgelegde bergetappe in omgekeerde richting te doen maar dat was zo'n tijdrovende bezigheid met al dat draaien en keren, dat gaan wij niet doen.
Reisplan dus bijgesteld, wij gaan nu vanuit Aspen naar Glenwood Springs, rechtsaf de mooie Interstate 70 op, richting Denver. Dat stuk hebben wij al westwaarts gereden, maar als je de andere kant op rijdt, is het toch weer totaal anders.
De auto glijdt over het strakke asfalt, cruise control wat onder de maximaal toegestane snelheid ingesteld, beetje onderuit gezakt en hoofd tegen de hoofdsteun, heerlijk toeren is dat. En nog maar eens genieten van al die rotspartijen, riviertje en doorkijkjes.
Het zonnetje schijnt, maar naarmate wij dichterbij Denver komen, betrekt de hemel en vallen er druppels.
En ineens staan wij stil.......... File, op een lichtkrant staat dat de I-70 22 km verderop is afgesloten vanwege een ongeluk, wij worden geacht een andere route te nemen, maar ja, welke dan?
Snelle blik op de kaart en wij nemen een gokje. Wij belanden in Central City en Black Hawk via een heel mooie bergweg, wat blijkt, het staat daar vol met casino's, geen Las Vegas, maar toch. Wij verbazen ons ook over de verkeersdrukte ter plekke. Nooit van die plaatsen gehoord.
De navigatie laat ons in de bergen een beetje in de steek; hoe vaak er niet onterecht geroepen wordt "keer om, maak een u-bocht" , je wordt er gestoord van.
Uiteindelijk belanden wij op wegnr. 6, de oude snelweg richting Denver, heel mooi aangelegd door kloven met een woeste rivier er langs. Hier helaas geen foto's kunnen nemen want het was veel te druk en het regende. Er wordt daar zo te zien veel aan wildwatervaren gedaan.
Een richtingbord met Boulder er op stelt ons gerust, en ook de dame van de navigatie gaat weer normaal doen, wij zitten op de juiste weg.
De omgeving wordt wat platter wanneer wij in de buurt van Boulder komen, maar links van ons zijn de Rock Mountains duidelijk aanwezig. Als alles volgens plan verloopt dan trekken wij daar de komende dagen nog een keer doorheen.
De navigatie zet ons precies voor de deur van het hotel af, ondanks de wat complexe toegangswegen.
Zoals altijd worden wij weer uiterst vriendelijk te woord gestaan bij het inchecken, krijgen weer een plattegrond van de stad met wat uitleg en belanden uiteindelijk in onze kamer, het is inmiddels 15.30u., ruim 6 uur na vertrek uit Aspen en slechts twee korte stops gemaakt.
Wij zien dat wij omgeven zijn door, op papier, aantrekkelijke restaurantjes, maar dat valt in de praktijk vies tegen, ze zien er niet uit.
Wij belanden uiteindelijk bij buurman Denny's, een noodgreep. Morgen gaan wij naar de binnenstad van Boulder, verder ondernemen wij niets.
De weersverwachting voor de resterende 5 dagen in Boulder ziet er goed uit met temperaturen van rond de 30 grC.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.