Dag 31 en 32/do-vr

Indonesië, Sanur

Iets wat de meeste mannen wel zullen herkennen, vrouwlief beloofd zich nergens meer mee te bemoeien. Echter die belofte is heel snel vergeten.
In de taxi: Heeft hij een meter? Staat de meter aan? Gaat hij wel de goede richting uit? Loopt de meter niet sneller dan normaal?
In het restaurant: Wat moet je betalen? Duur zeg! Wat geef je aan tip? Is dat niet wat veel? Krijg je nog geld terug? Klopt het?
Meest effectieve antwoord: ja/nee, schat!

De toegezegde hoeveelheden aggressieve muggen zijn tot op heden niet aanwezig. Een verdelgingsploeg draagt daar regelmatig haar steentje toe bij.
Met een soort bladblazer wordt er een gifwolf door de bossages gejaagd. Mug maakt zich indien nog mogelijk, uit de voeten. Zo ook de toerist, want die zoete, weeige lucht is niet te harden. Ach, het is voor het goede doel, eenmaal besmet met dengue ben je nog niet jarig. Een paar weken misselijk, koorts en pijn kan het gevolg zijn.
Insecten hebben wij nauwelijks gezien. Vooral de kakkerlak is nog steeds weggebleven. Wij hebben 2 doosjes motteballen meegenomen om bij afvoerputjes, raam-en deuropeningen te leggen, maar ze zijn gelukkig niet nodig. Oh ja, een paar keer een grote vlinder in de kamer gehad en het lijkt steeds dezelfde. Wij rangschikken het beestje niet onder ongedierte. Bovendien kan het in deze week, waarbij hier de ziel van veel ouders en voorouders op aarde zouden zijn teruggekeerd, best wel eens een reincarnatie kunnen zijn.

Bea is dan eindelijk de Kalverstraat ingelopen. Het is uitzonderlijk rustig, zelf de dames die bij al die winkeltjes horen, laten zich nauwelijks zien. Normaliter hangen ze tot vervelens toe aan je om je maar hun winkeltje in te krijgen. "Kijken, kijken, niet kopen" is nu aangepast en veranderd in "Action prijs, Action prijs".
Voor weinig koopt Bea wat nieuwe kledingstukken bij een winkeltje wat gerund wordt door een Indonesische vrouw, getrouwd met een Duitser. Zij gooit er een wonderbaarlijke taalmengelmoes uit van Indonesisch/Duits/Nederlands. Haar echtgenoot zit voor de deur van het winkeltje en hoort het allemaal grijnzend aan. Of zou hij grijnzen van de behaalde winst, wij vragen het ons maar niet af.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Op de volgende foto's verwacht ik nu natuurlijk een modeshow 😃

Corrie 2016-02-20 08:22:05

bundelen die verslagjes, zou ik zeggen. Echt grappig

wil en els 2016-02-20 09:30:22

Spiegel je aan het verhaal van een oudere Amerikaanse man. 'Mijn vrouw kan vinden wat ze wil, ik heb altijd het laatste woord.' Een andere senior; 'O ja, wat dan? Oudere Amerikaan; 'Yes Dear!' PS. (de dubbele punt werkt niet op deze site, vandaar de puntkomma)

T. Lageweg 2016-02-20 14:15:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.