Luchtjes

Indonesië, Denpasar

Het is buiten een beestenboel. Of dat nu komt door de grote hoeveelheid nattigheid van gisteravond, ik weet het niet. De hele vogelgemeenschap is al vroeg wakker en er wordt uitgebreid bijgepraat. Eekhoorntjes, net terug van hun nachtdienst, voegen zich daarbij.
De gekko houdt wijselijk zijn bek, want het heeft 's ochtends vroeg niet zo veel zin om vrouwelijke soortgenoten op te roepen tot het hebben van seks.
Buiten op ons terras is het heerlijk om de wereld om je heen wakker te zien/horen worden.

Zelfs de af en toe de kop opstekende rioollucht kan de pret niet drukken. Blijkbaar zit er in het rioolsysteem iets niets helemaal goed, maar het valt nog niet onder de categorie "overlast".
De laatste dagen worden wij wel vergast met kookluchten. Eerst dacht ik dat het de hotelkeuken was, totdat ik ineens gesis hoorde, gevolgd door schraapgeluiden.
Blijkt dat onze buren hun eigen potje aan het koken zijn en dat vindt dan op hun terrasje plaats.
Een snelle en korte blik om de hoek leerde mij dat hun terrastafeltje vol stond met grillpan, schaaltjes en potjes. Vreemd, maar dat zal wel komen omdat ik dat nog nooit gezien heb in een hotel.
Maar ook vreemd omdat, wanneer je in een warung eet, je hier nauwelijks voor lagere kosten je eigen potje kunt koken.
Het betreft een Nederlands echtpaar, dat sowieso wat eigenaardig oogt en is. Een harde stem, eindeloos geschuif met stoelen en hard dichtslaan van de buitendeur, het zorgt er allemaal voor dat je weet dat je buren hebt.

Weer genoeg geklaagd voor vandaag. Ondanks die paar kleine, negatieve dingetjes blijft het hier heerlijk vertoeven. Ook wanneer het zonnetje even een rustmomentje heeft.

Het weer: overwegend zonnig met daar een bui, 30 grC, zeebriesje.
Gegeten bij : d'Mantree

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Waarom moeten die mensen nou net jullie buren worden? Heeft die rioollucht er misschien ook mee te maken? Zo kan het wel weer!

Nel en Arij 2019-02-21 16:42:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.