Dag 7 en 8

Indonesië, Sanur

Dag 7-maandag
De dag begint met gedonder in de glazen. Wij krijgen de eerste tropische regenbui op ons dak, heerlijk fris, maar nu moet het natuurlijk niet de hele dag zo blijven.
Er is hier wat discussie over terreurdreiging en het bijkomende gevoel van angst, maar de recente gebeurtenissen in Djakarta hebben er toe geleid dat de bewaking overal is verscherpt. Ons geeft dat juist een wat veiliger gevoel, alhoewel die beveiliging ook weer niet al te serieus moet worden genomen. De ene keer wordt de taxi bij het hotel helemaal doorzocht voordat hij het terrein op mag, de andere keer wordt er alleen maar vriendelijk gelachen bij het voorbij rijden.
Vandaag gezellig gelunched met Hugo en Maria van Leeuwen. Hugo is een oud-collega bij Kemira en is heel toevallig ook in Sanur op vakantie, morgen gaan zij weer naar huis. Klein wereldje toch weer.
Het weer is wat onzeker maar wij nemen de gok om op het strand (onoverdekt) te eten. Wij hebben het droog gehouden, waren net thuis en begon het toch te hozen......
Loop ik al een paar dagen gefrustreerd te klooien om Wifi op onze telefoons te krijgen. Niets lukte, blijkt dat ze ons een wijziging van het password niet hebben doorgegeven. Lekker hoor, maar zo te zien nu opgelost, pfff.

Dag 8-dinsdag
Heel veel regen vanochtend, het lijkt alsof de regentijd nu echt is aangebroken.
Gelukkig hebben wij genoeg leesvoer bij ons en dan is er altijd nog onze e-Telegraaf. Verder zijn wij genoodzaakt om, gezien de warmte en luchtvochtigheid, onze vochthuishouding scherp in de gaten te houden, dus ook daarvoor leggen wij de nodige reserves aan.

Gezien de uitwerking van insektenbeten op de benen van Bea (vochtbellen zo groot als een halve knikker), raadplegen wij voor de zekerheid de meereizende arts en schaffen nog wat desinfecterende materialen aan. Wij hebben nu zo wat een hele reisapotheek in huis, overal van voorzien. De meest vreemde luchtjes vullen de kamer en het lijkt mij dat alle vliegende levensvormen niet meer in de buurt zullen komen.
Het is typisch weer om het lokale warenhuis in te duiken en Bea schaft een paar beschermende flodderbroeken aan, misschien helpen ze tegen insektenbeten.
Nog even een opmerking over de taalcursus. Wij hebben al aardig baat van het geleerde, en het meest gebruikte zinnetje tot nu toe is de vraag "di mana wc?" oftewel "waar is toilet?"


Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Wat een waterballet, geen wonder dat alles zo mooi groen is en blijft, zal in de droge tijd wel anders zijn. In de supermarkt voorraad genoeg zo te zien. Bea, ondanks de warmte alles goed bedekt houden want bulten en jeuk is niet leuk. Memiliki hari besar dan melihat Anda catatan bericutnya.

Arij en Nel 2016-01-26 16:16:26

Zo krijgen jullie toch nog gratis je natje en droogie. Jammer dat Bea zo aantrekkelijk is voor de muggen, wij zouden haar graag wat anders toewensen dan muggen. Maar goed, we hopen natuurlijk dat het niet te gek wordt.Niet te hopen dat het weer gelijk van slag is. Een regenbui is natuurlijk wel lekker met die warmte, maar daar moet het dan wel bij blijven. In ieder geval nog eel plezier. Gr. Jaap en Gerda

Jaap en Gerda 2016-01-26 18:25:41

Nou de eerste avonturen zijn wel wat onprettig, lees ik, regen en muggen, maar na regen komt zonneschijn en leve de farmaceutische industrie. leuk dat jullie toch nog aardig wat aanspraak hebben. Je hebt nog tijd genoeg, lijkt mij zo, om het hele eiland te verkennen en als ik het zo zie is daar niets mis mee. Dus veel plezier en zorg dat je gezond blijft.... Groetjes, Truus

Truus Bechtum 2016-01-26 22:50:35

Als ik het goed begrijp is deze overwintering in de vorm van een georganiseerde groepsreis? Inclusief talencursus en Nederlandstalige arts? Dat is wel fijn, denk ik. Prettig te weten dat die rollators niet van jullie waren 😉. En wat leuk dat jullie met Hugo en zijn vrouw een "bakkie" hebben gedaan. Logischer om op Balie af te spreken dan in Zeeland, nietwaar? Ik geniet van de verhalen en de foto's. Fijn dat ik weer "mee mag reizen".

Trudy 2016-01-27 08:07:23

Arij/Nel, jika Anda berpikir saya akan terus di Indonesia, Anda salah, baik mencoba !! Leo

Leo 2016-01-27 09:43:02
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.