"E-bikes/scooters"

Indonesië, Sanur

Wij dachten gisteren voldoende nattigheid gehad te hebben maar dat blijkt ijdele hoop.
Tropische hoosbuien komen op Sanur terecht en er zullen wel weer de nodige straten zijn waar het water tot de knieen staat.
Hier heeft het personeel het druk om het water uit de gebouwen te houden. Dat lukt niet altijd even goed en water op tegels geeft gladdigheid. Bij het ontbijt gaan er haast mensen met hun ontbijtje en al onderuit, maar ja, dan moet je maar geen slippers dragen.🤔

Het reeds bestaande voet- cq fietspad langs het gehele strand is in het afgelopen jaar vernieuwd. Het was slechts ca. 2 mtr breed waardoor voetgangers en fietsers elkaar regelmatig in de weg zaten. Nu is er een apart fietspad en voetpad met dus veel meer ruimte voor een ieder.
Je zou denken dat het nu rustiger en veiliger voor alle gebruikers is, maar dat is lang niet altijd het geval. De één fietst op het voetpad, de ander loopt op het fietspad, ondanks geplaatste borden.

Nu is er recent een nieuw fenomeen geïntroduceerd door een slimme zakenman. Hij kocht 6000 stuks electrische scooterjes die als fiets worden geclassificeerd. Hierdoor mogen kinderen al vanaf 10 jaar hierop rijden, en weet dan dat ze een snelheid van 25 km per uur kunnen bereiken, geruisloos zijn en geen kenteken hebben.
Deze zakenman biedt andere ondernemers de gelegenheid deze "e-bikes" te huur aan te bieden voor rps 50.000 (= ca.€ 3 ) per uur. De huuropbrengst wordt "verdeeld" tussen de eigenaar en de verhuurder.
Zeker in een weekend is het nu druk met heen en weer zoevende "e-bikes". De meestal jonge bestuurders en passagier(s) slingerend, lachend en filmend met hun telefoon.
Nadelig is ook nog eens dat het fietspad direkt langs de restaurants en winkeltjes is aangelegd. Loop je een restaurant/winkel uit dan sta je gelijk op het fietspad, met het risico een "e-bike" in je kruis te krijgen.
Enfin, ondernemers en toeristen hebben inmiddels blijkbaar in grote getale hun beklag over de veiligheid gedaan. Ik ving het gerucht op dat deze "e-bikes" binnenkort verboden worden op de strand-boulevard. Wij gaan het zien.

Het is geen betrouwbaar strandweer, dus na de lunch in The Byrdhouse regelen wij een taxi om naar een nieuwe supermarkt Grand Lucky Sanur te gaan. De taxichauffeur denkt ons te pakken met een extreem hoge vraagprijs voor dit korte ritje. Hij weet niet dat ik inmiddels een App bezit om vooraf een schatting van de ritprijs op te vragen. Hij zat een procent of 60 te hoog.
Wij doen ter plekke wat boodschappen, hangen nog wat tijd op het strand en in belendende horeca percelen, om vervolgens de dag af te sluiten, wederom zonder televisie en haar verontrustende wereldbeelden. Blij toe !

Het weer.
Vandaag: max. temperatuur: 30°C / bewolkt/ochtend met tropische regenbuien, rest van de dag ook behoorlijk vochtig.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Bea kijkt niet echt vrolijk! Mist ze ons??? fijne vakantie

Elllen en Jan 2023-01-28 13:49:51

Ik zie dat je er voor Bea nog gauw een aangepast model gehuurd heb voordat het verboden wordt. Maar heb je nou al een model fiets gevonden voor Bea? Of is een driewieler toch teveel gevraagd op Balie.

Jaap 2023-01-28 17:51:29

Ik lees het Leo, nét Nederland.... Jammer dat je je buren zo erg mist. ;) Maar het glas is halfvol hè, niet half leeg. Met regenwater, dat dan weer wel. Sterkte beide!!!!

Bert 2023-01-28 20:23:50

Als we hier wandelen kijk je inderdaad vrolijker Bea. Je mist Het Verschil.

Carla 2023-01-28 20:26:48
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.