Zitzak

Indonesië, Denpasar

De zitzak is een fenomeen uit de zeventiger jaren. Wat is een zitzak eigenlijk? Ik citeer:
"Een zitzak is een flexibel meubelstuk, bestaande uit een omhulsel van kunststof dat met korrels van kunststof of zaagsel is gevuld. De zak voegt zich naar het lichaam dat erop zit, wat een comfortabel gevoel geeft, al wordt soms geklaagd dat de zitzak onvoldoende steun aan de rug geeft en bij langdurig gebruik tot rugklachten leidt. Ook kan, afhankelijk van het vullingsmateriaal, de zitzak hinderlijke geluiden produceren als een andere positie aangenomen wordt".

Er staat hierboven dus een aantal redenen waarom wij als ouderen niet zo enthousiast zijn over de introductie van zitzakken op "ons" strandje. Het hotel management zal abusisvelijk met de tijd mee willen gaan. Maar tbv welke doelgroep? De mensen die in de jaren zeventig zo'n zitzak modern vonden en nu hotelgast zijn?
Ten eerste zijn veel lichamen van de oudere gasten te breed en kan de zak zich met geen mogelijkheid vormen naar deze lichamen.
Ten tweede kan de zak rugklachten veroorzaken welke de gasten meestal al hebben opgelopen tijdens hun arbeidzame leven.
Ten derde heeft de zitzak geen voorziening welke behulpzaam is voor het er weer uit takelen van een menselijk lichaam.
Ten vierde worden sluitspieren van ouderen er in de loop van de jaren niet beter op, dus enige vorm van geluiden, veroorzaakt door de zitzak, die lijken op flatulatie, is zeer ongewenst.
Dit gezegd hebbende, moge het duidelijk zijn dat wij geen gebruik gaan maken van de zitzakken.

De geplande dagtrip voor morgen hebben wij uitgesteld naar vrijdag. De weersverwachtig is dan aanzienlijk positiever. Actueel is het weer volkomen onbetrouwbaar.
Tijdens zo'n trip moet er wel een goede kans zijn op droge periodes en willen wij niet uren tegen bewegende ruitenwissers aankijken.

Tussen de regenbuien door genieten wij nu van het aangename klimaat. Inmiddels laten wij ons niet zo snel meer wegjagen door een paar regendruppels. Terwijl anderen het terras af vluchten, heffen wij de paraplu én het glas. Proost.

Gegeten bij: Luthus (overdekt)
Het weer: onbestending bij ca. 29 grC

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Mooie zitzak 😂😂😂

Els 2019-01-23 09:37:24

Ha, ha, ha. Mijn dag begint elke morgen goed met jouw reisverslag. Je zou een prima columnschrijver zijn. Ga zo door.

Atie 2019-01-23 09:45:47

De zitzakken hebben wel vrolijke kleurtjes, ik zie het opstaan van zo´n ding door een corpulente 70 plusser al voor me. Foutje van het management team, maar dat gebeurd niet alleen in Bali zoals we weten. Gewoon maar lekker doorgaan met relaxen. Temperatuur hier ca. 1 o C en sneeuw in de tuinen en parken, op de weg prut.

Nel en Arij 2019-01-23 15:38:56

Kortom jullie vinden er geen zak aan, aan deze fleurige terrasversiering. Maarja de kans is best wel groot dat ze met die vele regenbuien van zelf wegdrijven, ergernis ook weer opgelost. Nou in ieder geval hoop ik voor jullie dat het wat droger wordt, aan de temperatuur zal het in iedeŕ geval niet liggen. Groetjes

Jaap en Gerda 2019-01-23 18:36:38

Toch eens proberen hoor, zo'n zak zit best lekker en er is vast wel iemand om je er uit te takelen voor een kleine bijdrage 😅

Corrie 2019-01-23 19:57:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.