Evaluatie

Indonesië, Bali

Wij hebben aan het begin van onze vakantie of overwintering onderling afgesproken dat wij deze trip zouden gaan evalueren zodra wij weer enkele dagen thuis zitten.
Toch ontkom je er niet aan dat er al een aantal zaken duidelijk is.
Zo is een periode van acht weken op deze plek en met deze invulling van de tijd, te lang. Zes weken is meer dan genoeg.
De meeste overwinteraars zijn inmiddels vertrokken en het wordt er op de locaties waar wij veel komen, niet gezelliger op. Dus wordt voor volgend jaar het plan, zes weken overwinteren.
Verder is de lokatie van verblijf nog een onderwerp van discussie. Gaan wij weer voor dit appartement of gaan wij voor een hotel aan het strand.
Het heeft allebei z'n voor en tegen.

De overwintering in Sanur vinden wij weer erg geslaagd.
De start was vanwege de abnormaal vele regenval een beetje negatief maar het weer heeft zich erg goed hersteld. Zonuren genoeg. Over de temperaturen hebben wij niets te klagen. Gemiddeld 30 °C en af en toe een beetje klammig.
De gemaakte tourtjes over het eiland waren over het algemeen wel geslaagd, ondanks het niet altijd even fraaie weer.
Het gekke fenomeen deed zich bij ons voor dat wij het na 5 van de 6 tours wel genoeg vonden. Dat is dan een leerpunt voor volgend jaar. In ieder geval ga ik niet meer dagen besteden aan het uitzoeken van trips. Gewoon de Bali websites blijven lezen en dan komen er wel leuke dingetjes voorbij voor een dagtripje, die wij op het laatste moment ter plekke regelen.

De muggen en de gevoeligheid hiervoor bij Bea blijven wel een punt van aandacht. Echter, het moet gezegd, de meeste ellende was na 2 tot 3 weken wel voorbij. Bekend is nu welke middeltjes bij haar wel en welke niet werken. Dat is in ieder geval goed om te weten voor 2018.

Gaan wij iets niet missen? Jazeker.
De muggen, de vele scooters, de ketelmuziek uit de tempels, de crematies, de "eeuwige" rook van verbrand afval, de kakkerlakken. Dat is het wel zo'n beetje.

Gaan wij iets missen. Jazeker. De vriendelijke mensen, het niets "moeten", de schoonmakers, de heerlijke temperatuur, het eigen terrasje voor de deur, het de hele dag buiten leven, de kwetterende vogels 's ochtends, de brullende kikkers 's avonds, de mooie natuur. Ja, en wat nog meer? Gewoon het tropische sfeertje.

Wij laten even onze handen wapperen en de koffers zijn nu voor 95% gepakt.
Morgenochtend maken wij er toch nog maar een halve stranddag van.
Wij hebben onze taxi chauffeur Made eindelijk gevonden en bevestigd gekregen dat hij om 16.00u de taxi voorrijdt. Wij hebben dan nog alle tijd om afscheid te nemen van een paar mensen en dan wegwezen.
Nog 10 maanden te gaan, dan zijn wij er weer, d.w.z. bij leven en welzijn.

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Bea en Leo goede reis en gezond weer thuis.

Rene Schot 2017-03-14 09:08:29

Goeie thuisreis en bedankt voor de mooie verhalen.

Dick R. 2017-03-14 09:19:42

Goeie reis en geniet van het weer thuiskomen. Voor ons is dat een van de leukste dingen van vakantie. Dit doen we dus graag vaak... Binnenkort maken we weer een lekker hollands potje voor jullie.

Jan en Atie 2017-03-14 11:34:36

goeie reis gewenst,dat jullie het gaan missen zeker, weten maar wij ook dat word s,morgens afkicken geen reisverslag uit bali.

ria nootenboom 2017-03-14 13:07:47

Goede reis hoor! Hoop jullie snel weer te zien. Liefs, Truus

Truus. 2017-03-14 13:26:00

Ook van ons goede terugreis Het was leuk om jullie verslagen te lezen . Vooral door het contrast met onze overwintering Ik(jan) heb inmiddels 1000 km netto geskied en er was e.n is ook veel

Ellen en Jan 2017-03-14 15:28:17

Ging weer fout!zon alleen de tropen missen we dus wel .volgende week.ook.naar huis even onder het genot van een witte wijn even evalueren goede reis

Ellen en Jan 2017-03-14 15:34:18

Keurige evaluatie Co zou trots op je zijn leo. Wat betreft het verblijf volgend jaar, je zegt het al, het terras voor jullie eigen deur zal je gaan missen, dus?? We zullen jullie dagelijkse belevenissen missen, in ieder geval bedankt daarvoor. Goede reis, hopelijk niet al te vermoeiend. Groetjes

Nel en Arij 2017-03-14 16:20:20

Van ons natuurlijk ook een hele goede reis gewenst. En leuk dat ik heb mogen reageren op je reisverslagen. Gr.tot thuis.

Jaap en Gerda 2017-03-14 16:41:17
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.