Dag 27 en 28/zo-ma

Indonesië, Sanur

De eerste overwinteraars van onze groep zijn inmiddels weer op terugreis naar Nederland, zij bleven 4 weken. Wij hebben nog 2 weken te gaan.
Het hotel-ontbijtje komt ons inmiddels de oren uit. Zij presteren het om nu al 4 weken lang exact hetzelfde ontbijtbuffet van matige kwaliteit neer te zetten.
Vooral het brood is niet te pruimen, en dat terwijl je het wel moet pruimen om het nog door de strot te krijgen.
Wij vallen nu terug op wat yoghurt met fruit, en om de dag gaan wij naar een naastgelegen restaurant voor heerlijk brood met gebakken eieren en bacon.
Nu wij het toch over het eten hebben, inmiddels is de eerste biefstuk verwerkt. Heeeeerlijk, zeker na 4 weken nassi goreng-bami-sate. Wel vreselijk duur (€7 p.p.) dus wij houden het toch maar zoveel mogelijk op de Indo-hap, budget-vriendelijk en lekkerrrrrr! Ja, je financiele normen worden hier snel bijgesteld.
Het personeel in restaurants en hotel is super aardig, en er is altijd die lach. Je moet echter niet vergeten dat ze in winkeltjes breed lachend het drie-dubbele van de verkoopwaarde uit je zak proberen te troggelen.
Afdingen geblazen dus, en zeker in wat hier onder de overwinteraars "de Kalverstraat" is gaan heten, maar daar moet Bea zich nog een keer doorheen worstelen. Hierover later ongetwijfeld meer.
Het geven van tipgeld is hier heel gebruikelijk en staat meestal al apart op de rekening, 5 tot 10%. Soms maak je een rekenfoutje en geef je teveel tip, herkenbaar aan de grote ogen die dan worden opgezet. Geen ramp, want je praat dan over bedragen die voor een toerist niet zoveel voorstellen.

Het weer is deze dagen nogal grillig, dan regent het weer bamboe-stokken en dan schijnt de zon weer volop.Het enige wat constant blijft, is de temperatuur.


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Hoi bea en leo toch gezellig elke dag een verslag. Jullie ups and downs mee te beleven. Wij gaan morgen weer naar huis. Was heerlijk hier. Heerlijk weer en goed eten. Als jullie terugkomen zullen we dan gaan chinezen? Hi hi groetjes en hou vol he?

wil en els 2016-02-16 09:56:28

Hallo Bea en Leo, Zo zie je maar weer: er gaat niets boven een v.d.Valk-ontbijtje! Nog fijne dagen toegewenst en tot over twee weken!

Jaap en Annie 2016-02-16 11:31:41

Leuk om te horen die verhalen! En ja we herkennen dat rijstverhaal.Hebben wij ook steeds gehad .Hier zijn de pizza,s en pasta,s favoriet ook lekker maar niet elke dag .wel elke avond rond de ijsbar een paar drankjes gisteren met30 man uit 4 verschillende landen even bijgepraat.Straks gaat een duitser worsten braden met bier ( nu zijn jullie jaloers) temperatuur hier - 4 . Geniet er van enblijf maar schrijven:leuk!

Ellen en jan 2016-02-16 15:34:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.