Wasgoed

Indonesië, Bali

De plassen, of liever, vijvers, zijn wonderbaarlijk snel verdwenen. Het stond hier gisteravond zeker 20 cm hoog en vandaag loopt het tuinteam het gras alweer te maaien. Horen en zien vergaat je even, maar het werk moet wel gebeuren.

Het is strandweer, dus wij sloffen richting zee.
Inmiddels hebben wij genoeg vuile kleding verzameld om op zoek te gaan naar een wasserij.
In ons hotel is een wasserij aanwezig maar die rekent relatief hoge prijzen. Kleine, lokale bedrijfjes zijn aanzienlijk goedkoper en je betaalt per kilo in plaats van per stuk.
Of het wassen goed gebeurt, gaan wij morgen ervaren. Wij betalen voor 2,5 kilo slechts € 3,= gewassen en gestreken.

De lunch verorberen wij maar dichtbij het hotel, want er komt me daar een partij donkere wolken aan. Een wolkbreuk dreigt.
Loempia's zoals wij die bij de Chinees halen, kennen ze hier niet. Dat bleek uit een rondvraag die ik heb gedaan op de nuttige Facebook pagina "100% vrienden van Bali". Springrolls oftewel kleine loempia's staan overal wel op de kaart. Die smaken opperbest zo ook de patatten met mayo. Goed voor een lichte lunch.

Bij het vallen van de eerste spatten besluiten wij om het strand half in de middag voor gezien te houden en ons eigen overdekte terrasje maar op te zoeken.
Mooi de gelegenheid om onze spulletjes zodanig te reorganiseren dat wij alles wat gemakkelijker kunnen vinden.

Het weer blijft wisselvallig en gelukkig klaart het tot en met etenstijd wat op en kunnen wij op het strand eten. Daarna begint het weer te donderen en te hozen, maar dan zitten wij allang weer droog op onze kamer.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

En bij ons hebben we de warmste dag ooit ,gemeten op 24 januari.

Leen & arejan 2018-01-24 15:09:30

Nu jullie zijn al goed in het ritme,rustig aan,strand,lekker eten goed zo,af en toe regen ja het seizoen,dus dat nemen we er bij,er komt ook weer zonneschijn,geniet dat is het belangrijkste groetjes ria

ria nootenboom 2018-01-24 15:35:08

Schiedam 24-1-2018, de warmste dag ooit gemeten in Nederland, toch maar 14oC en grauw met veel wind, dus ja!! De keuken van het hotel ziet er keurig uit en het personeel gekleed zoals dat in een restaurant keuken behoort. En ook de hapjes zien er prachtig uit, maar daar zal ook de prijs wel naar zijn. Zo af en toe regen en bewolking is de eerste week niet zo erg, want dan kan het rode huidje weer een beetje bijkomen. Selamat tinggal, Nel & Arij

Nel en Arij 2018-01-24 16:15:49

Zal je natuurlijk net zien, ga je voor het mooie weer naar Bali en dan regen je tussen de drogen momenten door te pletter. Maar de temperatuur maakt het ģelukkig allemaal goed. Maarja zo kom je tenminste toe aan de huiselijke verplichtingen, niet źo leuk natuurlijk maar wel nuttig. En buiten de deur eten,maakt het toch nog leuk en gezellig. Groetjes

Jaap en Gerda 2018-01-24 17:58:44

De was gestreken met een ijzer, gevuld met kooltjes?? 😃Of toch wel wat veranderd in 40 jaar?

Corrie 2018-01-24 19:22:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.