Annulering Bali 2022

Nederland, Hellevoetsluis

Maart 2021
Wij weten het allemaal, de vakantie begint met voorpret tijdens het voorbereiden van de reis. Had Corona de wereld niet platgelegd, dan waren wij in 2021 al weer richting Bali getrokken.
In maart 2021 trokken wij de stoute schoenen aan om de vliegreis en hotel Inna Sindhu Beach in Sanur te boeken voor 2022.
Onzeker was of de reis in 2022 wel door zou kunnen gaan want Corona kon nog steeds roet in het eten gooien. Er waren de nodige communicatie problemen met het hotel omdat dit begin 2021 vrijwel leeg stond. Uiteindelijk lukte de boeking, en was het wachten op het weer openstellen van Bali voor buitenlandse toeristen. Dat werd in de tweede helft van 2021 verwacht. Onzekere factor was ook het voortbestaan van de KLM, maar die gok namen wij maar.
Sept. 2021
Het verloop van de Corona pandemie blijkt onvoorspelbaarder dan voorzien. Reizen naar Bali is op dit moment voor een normale toerist onmogelijk en versoepelingen zijn nog niet aan de orde.
Wij moeten ons echter wel voorbereiden voor het geval er tijdig groen licht wordt gegeven. Dat betekent dat wij er voor moeten zorgen dat onze vaccinaties in orde zijn en er een inreisvisum is. Dit gaat niet kostenloos, dus dat gaan wij zo laat mogelijk regelen.
Ook zijn er nog zaken zoals reisverzekeringen, coronatest en quarantaine verplichtingen die nog roet in het eten kunnen gaan gooien. Bovendien vliegt KLM nog niet rechtstreeks op Bali. Een hoop mitsen en maren dus....
Januari 2022
Helaas werd het al in nov./dec. duidelijk dat onze Bali trip in duigen zou gaan vallen vanwege de Covid-19 pandemie. Visa werden niet meer aan normale toeristen verstrekt. Het wachten was op het moment dat KLM de vliegreis zou gaan annuleren want in dat geval zouden wij zonder problemen de betaalde reissom kunnen terugkrijgen, en zo geschiedde. Binnen 1 week na aanvraag al het geld teruggestort gekregen.
De communicatie met het gereserveerde hotel verliep weer stroef maar uiteindelijk werd onze annulering bevestigd.
Op dit moment zijn wij van plan om het overwinteren op Bali door te schuiven naar 2023.
Op You Tube staan filmpjes van de huidige situatie Sanur. De boulevard wordt verbreed waardoor er meer ruimte is voor wandelaars en fietsers, maar diverse terrasjes en warungs moeten ruimte inleveren of verdwijnen zelfs. Wij zijn benieuwd naar de ontwikkelingen in 2022.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.