Wasdag

Indonesië, Bali

Het is de hoogste tijd om de vuile was buiten de deur te brengen, want wasjes zelf doen, is er niet bij.
Wij hebben inmiddels 3 kg katoen met zweet verzameld en geven onze waszak af bij Astika Laundry Service. Nu maar hopen dat alles zonder schade terugkomt, strijkijzers met kooltjes zullen ze wel niet meer gebruiken.
Wij fietsen ter plekke nog wat in de buurt rond en het ziet er niet overal heel florissant uit.

Gisteren is een groep Nederlanders in ons hotel neergestreken, zij zijn bezig aan een rondreis over Bali en sluiten die hier af. Zij hebben overal in luxe hotels gelogeerd en dit is het laatste hotel.
Normaliter krijg je aan het einde van een rondreis een zeer comfortabel hotel maar dat is hier beslist niet het geval. Het zijn gewone kamers zonder opsmuk, en niet alles werkt direct.
Vrijwel de hele groep is ontevreden en de consternatie die dat teweeg brengt, kunnen wij vanaf ons luxe terras meebeleven. Mensen kijken en aanhoren blijft leuk.
Iemand klaagt over wel èrg kleine handdoeken, het blijkt een gezichtsdoekje (of een soort washandje) te zijn, lachen geblazen natuurlijk.

Om de broodnodige variatie in de dagen te krijgen, zoeken wij zoveel mogelijk koffie-adresjes met als te testen product de cappuccino. Wij hebben weer een goede gevonden in Smorgas, Zweeds en ze verkopen daar ook die vreselijke Zweedse balletjes. Ikea bezoekers hoef ik niets te vertellen. De koffie is prima, leuk terras waar trouwens de temperatuur ook aangenaam wordt gehouden met de alom aanwezige vennetjes.

Wij lunchen weer op ons eigen terras met heerlijk vers brood. Daarna even een middagdutje om energie bij te tanken.Als je te lang slaapt, heb je ook kans op rare dromen. Zo zag ik Sinterklaas voorbij komen........het moet toch niet gekker worden.

Wij lopen nog even bij onze buurman Hardys langs, op zoek naar middeltjes tegen de muggen Bea is weer volop doelwit en er vormen zich weer eigenaardige bellen op haar huid. Wij krijgen hier allerlei tips waarmee Bea aan de slag kan. Dit is gelukkig het enige ongemak tot nu toe.

De dag sluiten wij af bij een vrij nieuwe warung d'Mel, heerlijke Gado Gado met loempia's en bier voor € 10 totaal.
De avond hangen wij weer op ons terras, wat lezen, Studio Voetbal op internet kijken, luisteren naar de vogels en kikkers..............

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

goedemorgen .Met een bakkie en het reisverslag van Leo is het fijn wakker worden. Fijn dat jullie het zo naar je zin hebben. Ziet er allemaal goed uit Bea is weer de dupe,muggen rotbeesten. Onze variatie is dat het nu weer eens regent is ook weer eens wat anders.Geniet er maar van. groetjes ria

ria nootenboom 2017-01-24 08:08:19

De muggen vinden mijn bloed ook altijd heel lekker, ontzettend vervelend! Ik slik dan Cetirizine diHCL. Ze prikken er niet minder door maar je hebt er veel minder last van. Het zit er natuurlijk niet in dat je dat daar kunt krijgen maar wie weet??? Ben benieuwd naar je was... als ik die straatjes zo zie is er niet veel veranderd, ook de kooltjes niet ;-)

Corrie 2017-01-24 09:53:39

Die muggen komen natuurlijk op het luie zweet af. Dat heb je al gauw in die warme vakantieoorden. En wat die sinterklaas aangaat, ik zou toch voor alle zekerheid je schoen maar zetten, je weet maar nooit. En wat het wasgoed aangaat, met wat brandgaatjes is extra verkoeling nooit weg.

Jaap en Gerda 2017-01-24 17:37:02
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.