Gif

Indonesië, Denpasar

De Balinese Piet Paulisma of Ed Alders hebben het ook nogal eens mis. Vandaag is er heel veel nattigheid voorspeld, maar op een enkele spat na is het droog gebleven. Achteraf gezien hadden wij ons geplande tourtje dus kunnen maken, maar goed, dat komt vrijdag dan.
Het alternatief is een doorsnee stranddag gevuld met eten, drinken, liggen, hangen en diepzinnige gesprekken.
Van slapen komt niet veel terecht. Doezel je weg dan wordt je weer ruw gestoord door vreemde geluiden, alsnof er een aardvarken onder je bedje ligt. Blijkt het je buurman die in dromenland verkeert.

Het ongedierte gaat weer verdelgd worden. Deze gifspuiterij en uitroken helpt wel, want wij hebben nog geen enkel ongewenst, snellopend wezen op ons weg gevonden. De meegenomen motteballen kunnen vooralsnog in het doosje blijven. Muggen, die dengue/knokkelkoorts kunnen veroorzaken, worden nu ook vergast.
Een van de gifspuiters loopt enthousiast spuitend langs ons terras en dan wil je wel naar binnen vluchten.

De eerste zending vuil wasgoed is alweer gereinigd voor € 1,20 per kg. Wij hebben nog steeds goede ervaringen hiermee opgedaan, dus zelf wassen is er niet bij.

Op het strand een zak met lychees gekocht. Dagelijks komen er twee gezusters langs de bedjes en proberen allerlei vruchten te verkopen. Het kost allemaal niets. Ze lopen echt met kilo's handel door het zand te sjouwen.

Wij lopen Made, een taxi chauffeur die 's avonds altijd bij Putuh, het cola mannetje zit, tegen het lijf. Hij wil ons maandag wel voor € 9 naar het vliegveld brengen voor onze trip naar Java. Mooi, ook weer geregeld.

Het weer : geheel bewolkt, droog, 29 grC
Gegeten bij : Little Bird

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Heerlijk lychees! En wat een koopje jullie taxideal. En wat gaat de tijd snel; jullie gaan al bijna weer op reis naar Java. Geniet van het (onverwachte) mooie weer. Ik kom net binnen na een hagelbui op m'n kop.

Dickie 2019-01-24 15:48:21
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.