Zondag's dagje uit

Indonesië, Sanur

Ivm nieuwe maan cq super moon is er hier een waarschuwing voor extreem hoog water waardoor stranden kunnen onderlopen. De maand staat blijkbaar dezer dagen het dichtst bij onze planeet, vandaar super moon. Het gevaar dreigt tussen nu en woensdag. Ik ga er maar vanuit dat er hier genoeg Balinezen rondlopen die één of meerdere van hun goden gaan aanroepen om onheil te voorkomen.
Volop leven op het strand, normaal voor de zondag. Het mannetje met zijn zwembandjes in de vorm van wc-eenden staat er ook weer en is druk bezig met een fietspomp om de lucht erin te houden.
Hele gezinnen van jong tot oud genieten van het strandleven.
Een van hen hebben waakhond meegenomen om hun kleding te beschermen (zie foto). Het is een klein mormel maar hij/zij/het voert de verdedigende taken met de nodige felheid uit.
Anderen zijn druk met pogingen om hun loempiaatjes, gado gado's, sateetjes etc te verkopen.
Al met al genoeg bedrijvigheid om de dag kijkend door te komen.

Als deze mensen hierheen komen met de auto of scooter/motor worden zij tegenwoordig aan het begin van de toegangsweg staande gehouden door manschappen die voor de banjar geld innen (zie foto). Noem het tol- of parkeergeld. Vroeger was dit alleen bij evenementen of op feestdagen het geval. Leuk verdienmodel waar je niet moe van wordt.

Het gaat tot nu toe goed met de darmen. Is ook wel eens anders geweest. Alarmerend is wel dat Bea binnen het uur al tweemaal het strand heeft verlaten "om een ei te leggen ", hopelijk windeieren (géén foto).

Het weer.
Vandaag: max. temperatuur: 32°C /half bewolkt/0 druppels regen.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Leo en Bea, wat leuk om jullie reis naar en verblijf op Bali te kunnen volgen via dit medium. Je schrijft heel inspirerend. Chapeau 🎩. Fijne weken gewenst.

Gerda Dekker 2023-01-22 13:54:50

Ben benieuwd of het water echt hoger wordt. Gezellig hoor het strandleven. Hier vandaag wel droog, maar geen zon. Jullie slapen al, hier wordt het tijd om te gaan koken.

Frans en Dickie 2023-01-22 17:52:57

Pas maar op met dat hoge water.

Trudy 2023-01-22 18:53:56

Wat een bedrijvigheid, heel leuk om die taferelen aan te zien lijkt me.

Nel en Arij 2023-01-25 13:26:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.