Dag 10 - wo - verblijf in Jackson (3)

Verenigde Staten, Jackson Wy

We trekken de gordijnen open en zien een strakke, donkergrijze lucht.
Dat belooft weinig goeds voor de geplande tocht met de gondel om Jackson Hole van boven te bekijken.
*
Wij gaan wederom ontbijten bij Bubba's want ze hebben lekkere bacon met eieren, toch een ontbijtje waar wij niet af kunnen blijven.
Het is er loeidruk en wij moeten een kwartiertje wachten, en het hongerige publiek blijft maar toestromen, werklui en toeristen van diverse pluimage.
Uiteindelijk krijgen wij een tafeltje toegewezen en kunnen wij aanvallen.
*
Weer buiten, regent het behoorlijk en wij besluiten om terug te gaan naar het hotel.
Wij zijn helemaal gefocussed op buiten-activiteiten en die dreigen vandaag in het water te vallen.
De weersverwachtig voor vandaag is nogal negatief en ik zie op internet dat de gondel niet vaart.
Om de tijd te doden gaan wij boodschappen doen bij Albertsons, flesje whiskey voor de avonduren, yoghurt-ontbijtje voor morgenochtend,anti-muggenspul met veel deet, en een aantal andere middeltjes in kleine, handige reisverpakkingen.
*
Het weer blijft maar dreigend en het is nu al weer haast 13.00u.
Aangezien het inmiddels wel droog is, besluiten de gok te wagen en naar Teton Village te rijden vanwaar de Jackson Hole Aerial Tram normaliter vertrekt.
Hun website geeft aan dat hij nog gesloten is maar niet "geschoten, is mis geschoten". Het is maar 20 minuten rijden dus zo groot is de gok niet.
Ter plaatse aangekomen, zien wij tot onze opluchting dat de boel weer open is. Ondertussen klaart het weer snel op en eenmaal boven hebben wij een aardig uitzicht over een deel van de vallei (Jackson Hole) waar Jackson in ligt.
Deze vallei is 89 km lang en tot 21 km breed, met als hoogste berg de Grand Teton met zijn 4197 mtr hoogte, en verder 8 grote meren. Het is dus niet zo vreemd dat je hier een paar dagen kunt doorbrengen.
Het is hier boven ongeveer 13 grC, dus vesten aan. Wij drinken nog wat, genieten van de vergezichten en stappen de gondel in voor de afdaling.
*
Aangezien het zonnetje weer aanwezig is, besluiten wij om een stuk te toeren langs het National Elk Refuge, net boven Jackson.
Het is een reservaat waar elk jaar duizenden wapiti's overwinteren.
Vanaf wegnr 89 slaan wij af richting Kelly en maken zo een loop om uiteindelijk weer op wegnr. 89 uit te komen.
Nu wordt er hier veelvuldig gewaarschuwd voor loslopend wild maar wij komen niet verder dan een in het hoge gras luierend rendier en een aantal met ware doodsverachting overstekende, superkleine Knabbels en/ of Babbels.
Maar deze rit is een aaneenschakeling van mooie natuur; de foto's geven daarvan een keine indruk.
*
Inmiddels is het toch weer etenstijd en wij gaan toch maar niet naar McDonalds, want daar serveren ze geen biertje of wijntje bij het eten, het wordt weer Bubba's. Lekker eten hoor, geen probleem.
Het was weer een geslaagde dag, eind goed, al goed.






Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Melk bij het eten is ook gezond!!! Fijne dagen verder!!

Ellen enJan 2015-07-16 08:08:58

Prachtig mooie foto,s van het landschap. Maar de mooiste foto is toch van verliefde stelletje, gewoon zo doorgaan. Groetjes Nel en Arij.

Arij en Nel 2015-07-16 15:48:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.