Tentenkamp

Indonesië, Denpasar

Zon hoog aan de hemel, dus weer een stranddag. Inmiddels zijn wij wel weer toe een aan uitstapje. Dat staat morgen op het programma, zelfs een tweedaagse naar Lovina.
Maar voor dit moment moeten wij het nog doen met de dingen die om ons heen gebeuren.

Blijkbaar is het nu snoeitijd, want ineens snerpt er het geluid van een kettingzaag. Eerst denk ik dat de renovatie van het hotel al is begonnen. Even polshoogte nemen natuurlijk, en ik zet de eerste 50 stappen van de vandaag gebudgetteerde 1000.
Al snel blijkt dat het bestaande groen drastisch wordt gesnoeid, ook een boom die over het zojuist gerenoveerde souveniershuisje hangt. Geen slimme volgorde van werkzaamheden, iets wat wij in Nederland ook wel zien gebeuren. Maar het moet gezegd, de mannen verstaan hun vak en volbrengen het nodige kortwieken zonder schade te veroorzaken.

Het is nu 11.00 u en je hoort de vloed opkomen. Net voor de kust heeft men een rif aangebracht en wanneer het vloed is dan zwelt het geluid van daar brekende golfen aan. Een mooi, rustgevend geluid
Het aantal badgasten dat zich vandaag aan de brandende zon blootstelt is minimaal. Het is te warm en men heeft blijkbaar geen zin om vanavond als een gebraden kippetje aan de sate te zitten.
Enkele gasten kiezen er voor om nu met z'n vijven in een klein tourbusje een klef dagtochtje te maken. Geen verkoelende gedachte.

Bij de verhuur van surfplanken is door één van de surfers een kunstwerkje gemaakt, waarschijnlijk van wat snoeihout. Leuk resultaat en het zou een mooi plekje in een grote tuin verdienen. Niets voor ons, want a) géén tuin meer, en b) past moeilijk in onze koffer. Hiervoor moeten ze maar een lokale oplossing zoeken.

In de loop van de middag zien wij ineens dat er achter ons wat vreemde attributen worden neergezet. Wanneer wij nog eens goed kijken, blijken dit uitklapbare partytenten te zijn. Wat gaat hier gebeuren!?!
Wij weten inmiddels dat er morgen een trouwerij is, maar wat is dit? Bij navraag blijkt er donderdag en vrijdag een buurtfestival te zijn met muziek, eten en dansen. "A lot of noise" vertelt de toezichthouder.
Ondertussen worden wij gewoon ingebouwd terwijl wij liggen te zonnen. De tentenbouwers kijken ons zowat de branding in. Wij blijven nog een tijdje stoïcijns liggen maar de lol is er voor vandaag af.
Gelukkig gaan wij er een paar dagen tussenuit, alleen jammer dat wij die trouwerij gaan missen.

Het weer: erg warm, half bewolkt, 31 grC
Gegeten bij: Tootsie

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

hebben jullie gelijk je huwelijks belofte herhaal? dat is helemaal in. je had nu de kans. romantisch aan het strand onder de bloemenboog geweldig. veel plezier nog

ria 2019-02-13 13:31:42
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.