Emoties

Indonesië, Sanur

De eerste emotie van vandaag wordt veroorzaakt door de staalblauwe hemel, met alle gevolgen van dien. Je zou denken dat er nu een strijd om de beschikbare ligbedjes gaat ontstaan. Maar niets van dat alles, slechts enkelen raken bezet. Mooi zo, lekker rustig.

De tweede emotie speelt onder een aantal Nederlanders die met OBI reizen.
In vergelijking met het zelf boeken van vliegreis en hotel is zo'n OBI-pakketreis veel duurder.
Zij wilden nu alvast, buiten OBI om, hun kamer vastleggen voor 2024, net als wij al jaren doen. Dit zijn echter kamers waar OBI altijd een langdurige optie op heeft voor de periode van half januari tot half maart. Het was dus een grote teleurstelling dat het hotel niet in ging van hun verzoek. OBI is nu eenmaal hier een belangrijke afnemer van kamers én dus machtiger.
Pas eind september verloopt de optie van OBI en dan is duidelijk of er kamers vrijkomen voor verhuur aan anderen.
Er werd natuurlijk naar ons verwezen in de trend van "waarom zij wel, en wij niet?".
Ten eerste zijn wij geen OBI-gangers, en ten tweede........tja, dat is het geheim van de smid.

De derde (zeer beperkte) emotie ontstaat wanneer o.a. een aantal dames van "mijn harem" na 4 weken vertrekt. An, Ineke, Carla, Annelies, Henny en Ben gaan terug naar het moederland.
Het zijn ervaren Bali-gangers en dus oude bekenden waarmee wij regelmatig een praatje maakten. Buiten allerlei andere factoren maakt dat het verblijf hier zo aangenaam.
Eind van de middag rijdt het busje voor en nemen wij afscheid. Ineke, Henny en Ben komen hier na al die jaren niet meer terug, de anderen waarschijnlijk wel en tóch weer met OBI omdat er voor deze lokatie geen betaalbare alternatieven zijn.

Even denken, is er hiervandaan nog iets emotioneels te melden? Nee, nog niet. Dat komt pas wanneer wij zelf weer naar huis moeten, mogen en kunnen.

Gegeten bij Luhtu's

Het weer.
Vandaag: max. temperatuur: 30°C / half bewolkt/droog/ matig windje

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Leo, gewoon je geheim ewaren, is goed voor de knip. Weer een prachtig verhaal. Hier is het betere weer even voorbij, o geveer 6C eneen miezertje.

Nel en Arij 2023-02-16 19:13:01
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.