Dag 7- Fietsen

Indonesië, Sanur

De vogeltjes beginnen hier weer vroeg te fluiten, een muzikaal onthaal dat ik wel kan waarderen. Niet dat ik nu fluitend wakker word, mijn fluitje moet nog op gang komen. Dat schijnt overigens bij de oudere man vrij normaal te zijn. Enfin, nog één keer omdraaien en er uit om niet té laat te ontbijten.
Voordat wij de droge boterhammen consumeren, reserveer ik twee strandbedden. Het is rustig op het strand dus er is ruimte zat.
Tegen het middaguur slenter ik naar de plek waar de gehuurde fietsen klaar moeten staan. Je weet dat afspraken hier ook niet altijd heilig zijn, en ja hoor, helaas is de tweede fiets pas morgen beschikbaar.
Ik neem die ene fiets toch maar mee en morgen nog een keer heen en weer.
De restantjes biervocht in mijn lijf raak ik op die manier wel kwijt.
De fiets is in ieder geval laag genoeg voor Bea en wordt gelukkig goegekeurd.
Het meegebrachte kabelslot (Action) moet voorkomen dat een ander er met de fiets vandoor gaat. Morgen verder.
*
Ik zie Els en Harrie op het terras Luhtu's, ons beiden bekend van eerdere vakanties (Bali en Exloo- zij herkenden ons niet en dat laten wij maar zo). Ik moest eerst even goed kijken, maar toch, Harrie zit met een hengel aan een tafeltje op ca. 20 meter van de zee. Gaan zij nu de volwassen editie van "Hengelsport"* spelen, of wordt er een poging gedaan om een maaltje binnen te halen? Ik weet dat Harrie een Meesterkok is, maar toch......
Het wordt mij niet duidelijk en ik ga ook geen visje uitgooien om er achter te komen wat zijn bedoeling is. Ik hou het er maar op dat het vandaag heel erg warm is
*
Het weer: erg warm dus, en droog.
Gegeten bij Warung Beringin Panti's
*
*Note:
Hengelsport was vroeger een familiespel waarbij er op tafel een kartonnen, voorbedrukt, vierkanten "aquarium" werd gevormd. Een aantal kartonnen visjes met een nummer (=puntenaantal) werd er in gedeponeerd. De visjes hadden een metalen ringetje door de neus.
De spelers kregen elk een hengeltje met een magneetje. Het doel was om ombeurten de visjes met de hoogste punten er uit te vissen. Je mocht natuurlijk niet stiekem over de rand van het aquarium kijken. Dit werd wel vaak geprobeerd en dat betekende dan het einde van de gezelligheid.
*

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Vanuit de regen hierbij de reactie: gewoon een beetje jaloers! Is de vulkaan op het buureiland trouwens nog actief?

Dickie 2024-01-23 17:49:17
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.