Rustig aan

Indonesië, Bali

Aangezien de tourdag behoorlijk zwaar is geweest, doen wij het donderdag en vrijdag hèèl rustig aan.
Wat uitslapen, koffie drinken, eten, boodschapjes doen, lezen, dat is het wel zo ongeveer. Net als thuis, met dit verschil dat wij voornamelijk buiten leven.
Oh ja, en de was ophalen, die er gelukkig hèèl verzorgd uit ziet. Gewassen en gestreken voor € 1,75 per kg.
Het weer is al enkele dagen wisselvallig en niet uitgesproken zomers, in ieder geval geen strandweer voor de hele dag. Onstabiel maar wel bij een redelijk constante temperatuur van ongeveer 30 grC. en meestal droog.

De muggen blijven Bea lastig vallen. Het is echt vervelend aan het worden en wat zij er ook aan doet, er is weinig verbetering. Vandaag maar wèèr langs de apotheek om advies in te winnen, en wèèr andere middelen gekocht, inclusief iets tegen allergie. Nu maar hopen dat er iets gaat helpen.
Het merkwaardige is ook dat je niet veel merkt van een muggenplaag, de muggen die er zijn, komen op Riedijk bloed af, en zij reageert daar nogal heftig op middels grote blaren. Wordt vervolgd.

Al enkele dagen hebben wij geconstateerd dat wij gezelschap hebben van een veelpotig huisdier, rap ter been en voorzien van een getinte huid, in dit geval pantser.
Deze jongen wordt nu toch iets te brutaal en wij besluiten tot onvrijwillige euthanasie middels chemische hulpmiddelen. Kakkerlak: R.I.P.
Voor het overige hebben wij geen last van vreemdsoortige wezens die op visite komen, nog niet.

Wij verblijven inmiddels ruim een week op Bali en hebben het hier ontzettend naar ons zin.
Het is allemaal heel relaxed met geen enkele verplichting.
Het huishouden wordt 's ochtends door 3 man personeel uitgevoerd en wij hoeven op ons balkon alleen maar de voeten op te tillen.De tuinman loopt ook nog eens zeker vijfmaal per dag ons tuintje in om de boel te schonen van gevallen bladeren, erg koloniaal allemaal.
Oh ja, de afwas moeten wij wel zelf doen.
Onze Nederlandse verhuurders willen van alles voor ons doen maar wij doen liever zelf onze boodschapjes. Ook al omdat wij fietsen hebben en zodoende nog een beetje sportief de dag doorkomen.

Gegeten bij Little Bird en Coconut Tree, twee eenvoudige warungs met dezelfde eigenaar en min of meer dezelfde kaart. Lekker en relaxed eten, dus voor herhaling vatbaar.
Nu wij het toch over het eten hebben, het is natuurlijk allemaal vèèl kruidiger dan wij gewend zijn. Wel lekkerrrrrrr natuurlijk maar in combinatie met onze gevorderde leeftijd kan dit de oorzaak zijn van "flatunentie".
Dit kan heel vervelend zijn bij bijvoorbeeld het bukken, wanneer je het goedkoopste artikel onderuit een schap wil pakken.
Je loopt dan grote kans dat er ongewenst een gasvormig mengsel ontsnapt, oftewel "je slaat dan een flater". Nou, dan is de herkomst van deze uitdrukking ook weer verklaard, ik had toch toch even niets anders te verhalen.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

De muggen zijn inderdaad dol op Riedijk bloed, ik reageer er net zo op als Bea :-( Dick zit gewoon naast mij en heeft NOOIT een muggenbeet. Heel fijn voor die mannen maar het ziet er bij jou helemaal niet fijn uit Bea! Hopelijk helpt er iets tegen. Verder lijkt het jullie allemaal prima te smaken daar, relaxed hoor!! Af en toe een kankkerlakje weg werken, dan doe je nog wat. Hier is de vorst het land uit maar nog lang geen 30 graden :-))

Corrie 2017-01-28 10:52:15

Dan komt de benaming "mensjaret je plok" ook nog van pas.

Dick Riedijk 2017-01-28 13:06:22

Jammer dat je zo last hebt van die insectenbeesten, ziet er naar uit. Voor de rest ziet her er heel relaxed uit. kakkerlakken zijn ook gek op (vuil ) ondergoed, dus je bent gewaarschuwd! Brrrrr...

Riek 2017-01-28 13:17:24

Ziet er beroerd uit Bea, als die middeltjes niet helpen, wordt het toch tijd voor de medicijnman. En wat het ongedierte aangaat ik zou maar oppassen voor de dierenbescherming, je weet maar nooit. Heb je je wasgoed onbeschadigd uit de wasserette, heb je door al die pittige kruiden weer kans op schroei vlekken, het is ook altijd wat.

Jaap en Gerda 2017-01-28 18:02:54

Schiedam, zondagochtend koffie, radio 5 aan met de sandwich, met een ode aan Adele Bloemendaal die is overleden. Koude is verdwenen nu ca. 10 gr. C. wel regen ervoor terug gekregen. Vanmiddag misschien een rondje kralingse bos, (als het droog blijft) dus zoals je ziet ook hier een rustig dagje. Bea vervelend voor je dat de muggen het op je voorzien hebben, misschien bedekken met heel dunne kleding? Is met die warmte natuurlijk ook niet alles. In de supermarkt toch meer gaan voor de A-merken, hoef je minder te bukken, is iets duurder maar spaart wat was uit. Na deze overbodige wijsheden stop ik er maar mee, ga het er op je eigen manier maar lekker van nemen.

Nel en Arij 2017-01-29 12:07:04
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.