Dag 26 - vr - verblijf in West Yellowstone (2)

Verenigde Staten, West Yellowstone

Gisteravond wat vroeger gaan slapen, en nu worden wij om 05.00u gewekt.
Wij moeten zonodig beren zien, dan moet je er ook wel wat voor over hebben.
Snel het wassen en plassen afgewerkt, een yoghurtje naar binnen laten glijden en vertrekken.
Binnen een half uur rijden wij al het park in, maar dan ben je er nog niet, want het gebied waar wij moeten zijn voor de mogelijke aanwezigheid van beren, Hayden Valley, ligt aan de andere kant van het park en dat is al gauw een uur rijden.
*
Het is nog donker en met groot licht op, bewegen wij ons voort. Je moet donders goed opletten want overal kan je nu dieren op de weg treffen.
Gespannen turen wij zover mogelijk vooruit, en ja hoor, een donker silhouet op de weg, het is een eenzame bizon, ook goedemorgen.
Wij rijden er langszaam voorbij want wij willen beren op de weg zien.
Even verder staat een elk in de berm te grazen en aangezien zij zo dichtbij staat, proberen wij in het duister snel een foto te maken, hetgeen niet goed lukt.

Tot onze verrassing zien wij nauwelijks 1 kilometer verder, naar ons idee een grizzly in het gras scharrelen. Hiervoor zetten wij natuurlijk de auto aan de kant.
Wij zijn in gezelschap van een 5-tal andere vroegevogels. De beer blijft voor onze klikklak-camera net iets te ver weg voor het maken van een pasfoto.
Eigenlijk is onze missie al geslaagd maar wilen natuurlijk meer.
*
Eindelijk komen wij in Hayden Valley aan en het is gelijk prijs.
Er staat een behoorlijke groep mensen aan de kant van de weg, in de verte te staren. Wij staren nu ook mee en ondekken wederom een grizzly,maar nog mooier, nu met twee jongen.
Zij lopen driftig heen en weer in het hoge gras en wij kunnen een paar foto's maken.
Jammer genoeg lopen ze steeds verder van ons vandaan en wij staren ze nog een paar minuten na.

Wij rijden verder de prachtige vallei in, die langs de Yellowstone rivier loopt. Omdat het nog zo koud is (6 grC) hangt er vooral boven het water een mist.
Op verschillende punten is het nu prachtig foto's maken hetgeen wij uitgebreid doen.
Natuurlijk hopen wij op meer beren of misschien wolven, maar dat zit er niet meer in.

Wel komen wij nog een "mule deer" tegen, waar wij geen vertaling voor bij de hand hebben.
*
Wij besluiten om weer naar de Lamar Valley aan de noordkant van het park te rijden. Een deel van deze route hebben wij eergisteren ook gereden maar nu gaan wij in tegenovergestelde richting, en dan is het allemaal weer anders. De Lamar Valley vinden wij heel bizonder met grote kuddes bizons.
Er zijn veel kalfjes en dat maakt het nog leuker, alhoewel je nu zeker niet te dichtbij moet komen.
Pa en ma zijn toch al niet zo blij met de belangstelling van die vreemde wezens en zeker niet wanneer ze kleintjes hebben.
Mooi is om van dichtbij te zien hoe de ouders de kalfjes helpen met het oversteken van de weg.

Een 3-tal "pronghorns" worden terloops gespot, die kunnen wij aan de wildscore toevoegen.
*
Wij nemen afscheid van de bizons en gaan via de noordelijjke route naar Mammoth Hot Springs, waar kalkstenen terassen te bewonderen zijn.
Wij bekijken de Upper en de Lower terassen en het valt ons op dat er niet zoveel fraais in dit toch forse gebied, te zien is.
Veel is vervuild en/of droog gevallen, slechts een enkel terras is nog fraai om te zien.
Wij pakken ter plekke een kleine lunch mee en trekken verder richting het Norris Geyser Basin, waar wij nog een paar mooie, werkende geisers hopen te zien.
*
Wij moeten nu weer naar het zuiden rijden en ook op deze route mooie plekken. Zelfs een echte berggeit hoog tegen de rotsen, wordt ontdekt.
De weg is hier veel slechter dan elders in Yellowstone. Na enkele kilometers de eerste wegwerkzaamheden met vertraging, en wij staan op een zeker moment 20 minuten te wachten.
Daarna enkele kilometers rijden op de fundering van de nieuwe weg die men aan het aanleggen is, niet echt gezellig.
Uiteindelijk komen wij bij Norris, maar kunnen er niet in, afgesloten.
Reden is een veel te grote parkeerdruk (toch weer die .......?), over een uur mogen wij het nog een keer proberen, en daar hebben wij geen zin in.
*
Wij gaan terug naar het hotel en nemen afscheid van Yellowstone National Park.
Een beer bij de uitgang poseert nog op verzoek en de foto krijgen wij als een fraai aandenken mee.

In West Yellowstone nemen wij tot slot een kijkje in het IMAX theater en bewonderen een film over Yellowstone en gaan daarna wat eten.
Al met al een lange, zeer geslaagde dag die het vroege opstaan meer dan waard is geweest.





Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Blij met ,,Beren op de weg,, moet niet gekker worden! Jullie hebbeb mooie dagen gehad daar in het park, naar ons idee meer dan de moeite waard. Groeten

Arij en Nel 2015-08-01 07:52:58

Alweer mooie plaatjes uit Yellowstone! Jammer dat het zo druk was, daar hadden wij destijds geen last van en wij waren er ook in juli. Ik hoop dat jullie de mooiste bron niet overgeslagen hebben, geen foto gezien van the Morning Glory Pool. Ik begrijp nu pas dat die twee kleine beertjes een paar weken geleden niet echt waren...... ik was juist blij dat jullie al meteen een schot in de roos hadden :-) Dat is gelukkig toch gelukt met de Grizzly en wie weet komen jullie er nog meer tegen. Hier een prachtig weekend, we gaan ook genieten. Groetjes!

Corrie 2015-08-01 09:07:54

Gelukkig niet voor niets je midden in de nacht laten porren. Heel mooi om dat in het wild te zien. Ik weet wel dat wij in Canada absoluut niet uit de auto mochten, als er Grizzly beren langs de weg scharrelden. Deze werden dan door de boswachters met het afschieten van gillende keukenmeiden, om ze het bos weer in te jagen. groetjes

jaap en gerda 2015-08-01 14:28:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.