Aankomst in Fumay

Frankrijk, Fumay

Kort na de middag zijn we uit Zevenbergen vertrokken...nog redelijk droog. Onderweg komt er meer en meer regen aanzetten, en als we de streek van Givet bereiken, valt het op dat de grond er meer dan verzadigd is...we zullen niet overal kunnen wandelen zonder natte voeten..dat is wel duidelijk...Jammer, want de streek ziet er veelbelovend uit.
Rond 15 u bereiken we Fumay. Ons huisje is klein maar fijn en we worden er bij aankomst wegwijs gebracht door onze buren, de eigenaars.
Nadat we ons wat hebben geinstalleerd maken we even een kennismakingswandelingetje , in de motregen. Er zijn nogal wat restaurantjes gesloten vandaag en we vinden ook geen pinautomaat in Fumay zelf. Wel is er een plaatselijk beenhouwerijtje vlakbij ons huisje. We besluiten daar wat aan te kopen om zelf te koken met de groentjes die we van thuis meenamen. Het wordt een hutsepot maison met chipolata en uitzonderlijk lekker gerookt spek.
Het beenhouwerijtje zag er niet uit naar moderne normen. Er lag zo goed als niks in de toog...worst, bloedworst, witte worst, paté, boter, 1 soort kaas, gerookt spek...dat was het zowat. Maar dat spek bakte lekker bruin in de pan, en zwom niet in vocht zoals meestal, en het smaakte fantastisch...lang geleden dat we nog zo van een stukje spek hebben genoten. Misschien moeten we toch wat gas terug nemen in onze drang naar meer en eerder belang hechten aan kwaliteit...is nog maar eens gebleken.
Morgen is alweer een regendag...misschien gaan we richting Givet om er het fort te bezoeken en als het even droog blijft kunnen we daar nog een wadelingetje doen van zo'n 4 km.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Mo zeg, zo een schoon beddeke

Marijke 2024-02-07 20:14:36

Veel plezier! Leuk stekje 🙂

Veerle 2024-02-08 08:55:08

Amuseer jullie !

Catherine 2024-02-08 09:43:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.