De regen brengt ons naar een alternatieve slaapplaats.

Zwitserland, Altenrhein

Heel de nacht regende het. Toch konden alle fietsers op het trekkersveldje droog ontbijten en opbreken. De eerste die vertrok was "onze gele madam". Alle fietsers hadden haar gisteravond met gemengde gevoelens gadegeslagen toen ze aankwam. Een speciale figuur.Ik probeer ze even te schetsen:vrouw van middelbare leeftijd, helemaal niet sportief gebouwd, Batavus fiets met naafversnelling en trommelrem, volledige set professionele GELE Ortliebtassen, GELE short, GELE pet met GELE helm,en GELE sokken. We waren allen een beetje teleurgesteld dat ze geen GELE tent opzette.
Maar hoe ludiek ze er ook uitzag, we stonden met zijn allen verstomd, toen ze doodleuk antwoordde op de vraag " waar gaat de reis naartoe?": "oh, van de bron van de Rijn, tot aan de monding in de Noordzee!!"
Vandaag zijn we ze nog twee keer voorbij gestoken...ze had dus zeker ook al een 50-tal km gestapt en gefietst!!! Ze doet het dus maar hé... hoedje af!!!!
Veel meer dan rijden doe je niet op zo'n regendag als vandaag, dus ondanks het late vertrekuur, bereiken we na een 80 -tal km de Bodensee. We fietsen heel even op Oostenrijkse bodem. Bij de plaats waar de Rijn in het meer mondt, is er een camping. We vragen er of ze soms een caravan verhuren of iets dergelijks, want onze nate spullen drogen in de tent dat wordt niet simpel....
We hebben geen geluk, maar de man geeft ons een adres waar ze een "Zimmer" hebben in het dorp. Ook hier geen geluk, want volzet. Weer worden we verder gestuurd, naar een "glasshaus" genaamd Velotel da Sonja. We zijn benieuwd wat het wordt??? een serre!?
En ja hoor bij aankomst blijkt het ook zoiets te zijn: in en serre aan huis aangebouwd, staan 4 veldbedden opgesteld is er in een hoek een douche geplaatst, zonder enige afscherming, en het toilet daarvoor moeten we naar buiten, en ook dit is enkel met een doorschijnend gordijn afgeschermd. Het is even wennen, maar we zitten hier droog en ruim in vergelijking met ons tentje. En dit voor de prijs van ongeveer 2 keer camping, 70 ZF.
Straks ons nog eens in de regen wagen om te gaan eten, want het stopt niet meer.
Waar zou "ons gele madam" nu zijn??...hopelijk stekt ze hier niet meer toe, want er zijn nog 2 bedden vrij...hahaha.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.