CSI in Montenau

België, Amel

In de informatiemap van ons verblijf stond een eerste korte verkenningswandeling genoteerd als volgt: vertrek bergop en ga 4 keer rechts. Aangezien het weerbericht er niet denderend uitzag maar het wel droog was, besloten we deze eerste korte verkenningstocht maar te doen.
We krijgen er geen spijt van, want net na de eerste keer rechts zien we al 2 hertjes over de baan huppelen. Net tegen de rand van het bos staat er een bankje met zicht op dit wildspoor...we besluiten dat dit de ideale wildspotplek wordt voor deze week, eens met valavond of bij het krieken van de dag.

Bij de 2 de keer rechts betreden we een "crime scene": 2 slachtoffers worden aangetroffen op een stuk van om en bij 100m2. Slachtoffer 1 ziet er eerst een gevleugelde vriend uit, maar bij nader toezien zijn de restanten geen pluimen, doch pels, met witte en zwarte tinten...Iets verder bemerk ik een stuk pels met nog aanwezige staart...zou het een katachtige kunnen zijn!? We vinden echter nog een versaangevreten stuk wervel met ribben in de buurt, nogal groot voor een kat...Het 2de slachtoffer betreft eveneens een pelsachtige met eerder beige-bruine tinten...Zou er hier een wolf actief kunnen geweest zijn? Heeft er iemand een idee?

Even denken we aan de wildspeurtocht in de Veluwe...konden we nu maar eens aan boswachter Jan om raad vragen, hij zou beslist meer weten...misschien moet ik de foto's eens doorsturen naar hem om de dader te ontdekken !?

Terug bij ons verblijf is er nog net genoeg tijd om mijn meegebrachtte spaghettipompoen klaar te maken. Ik heb vergeten gepelde tomaten in blik mee te brengen van de Carrefour gisteren, maar de "improvisatiekok" in mij zal dat wel oplossen: ik heb wat pruimtomaatjes en ketchup in huis...dat komt wel goed!!

Na de middag vertrekken we richting Recht om er een leisteenmijn te bezoeken. Je kunt er ongeveer een km door mijngangen lopen met een nederlandstalige audiobegeleiding. Veel is hier gebeurd met de helpende handen van vrijwilligers, oa verschillende waarheidsgetrouwe taferelen uit de tijd van toen. Daar we ook de enige bezoekers waren in de mijn, was het een heel leuk bezoek...je kunt stoppen en foto's nemen waar en wanneer je wil.

Nu zijn we weer rustig binnen, want het is al weer donker buiten....zou de dader deze nacht weer toeslaan, en laat hij meer hints achter voor de nieuwsgierige speurders?

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.