Con"questa"dores op den dool.

België, Torgny

Danilo was zo gebrand om te vertrekken, dat hij deze morgen om 05.00 al klaarwakker was.
"vertrek vroeg " stond er in het boekje...maar hoe doe je dat als je ten vroegste om 08.00 kunt onbijten!?!?
Wachten tot 08.00 was voor Danilo blijkbaar een hele opgave, maar uiteindelijk konden we aan tafel, en tevens onze lunchpaketten klaarmaken. We hoopten om 09.00 te kunnen starten met onze wandeling.Maar ook het startpunt van de tocht vinden,verliep niet helemaal vlotjes...Uiteindelijk waren we tegen 09.30 toch vertrokken.
De aanduidngen van de wandeling, met geel_witte strepen en het meevolgen op de kaartjes verliep aanvankelijk vlot. De afwisseling tussen bos,veld en dorp waren ook perfect in balans, gedurende zeker de eerste
15 km. Het gedeelte in de omgeving van Grandcourt was adembenemend mooi en bijzonder steil, zowel op als neer.
Na Grandcourt moesten we ergens een stippellijn volgen, die een inkorting zou moeten zijn, maar daar ontbraken plots alle markeringen en werden we verward. We kwamen op een grote weg terecht, maar daar liep het mis: We konden ons nog moeilijk orienteren. Uiteindelijk dacht ik dat we moesten terugkeren naar waar we het bos hadden verlaten, en de andere kant op gaan op de baan. Toen we even later uitleg vroegen aan een voorbijkomende fietser, bleek de richting inderdaad goed, maar bleken we volgens hem nog minstens 10 km verwijderd te zijn van Torgny, waar we heen moesten. We hadden op dit moment al zo'n 20 km gestapt, met veel hoogtemeters en warm weer.
Met de moed der wanhoop stapten we verder...Bij het eerste dorp "Malmaison ", op Franse grond,zag Danilo zijn kans: hij vroeg aan mensen die in hun tuin zaten, hoe ver het nog was naar Torgny. Na een kleine berekening kwamen ze uit op nog zo'n 15 km. We stapten weg en dachten al aan autostoppen, maar de man had blijkbaar gezien dat we erdoor zaten, en riep ons na dat hij ons wel wilde brengen met de auto!!
Het was inderdaad nog en heel eind,want mijn tablet klikte af op 36 km....
Toen we onze " redder " tegenkwamen, hadden we zo'n 25 km gestapt. In Torgny afgezet,en de man uitgebreid bedankt, zijn we recht naar een terras gestapt om iets te drinken. Omdat Danilo nu eerst naar de match van de Rode Duivels tegen Rusland wil kijken, hebben we twee plaatsjes gereserveerd om te gaan eten ,daar waar de man ons had afgezet...een aan te bevelen adresje volgens hem.
Morgen hebben we weer 25 km tegoed, maar op vlakker terrein,bijna helemaal op Frans grondgebied. Hopelijk lukt het ons morgen beter.

21.30: We hebben lekkere tartiflette gegeten en Danilo snurkt al...ik denk dat hij beter zal slapen vannacht

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Danilo zou me passen qua tijdsschema. Ontbijt onderweg na 10 à 15 km? Volgende maal gps mee?

Oswald 2014-06-22 21:15:30

We zijn wel te voet he Oswald...ontbijt na 10 a 15 km en ik val dood !!!

Lucienne 2014-06-22 21:43:03

Wahhaha gieren!!!! (als je er niet bij bent :p) Superavontuur met broer en zus, leuk toch :D Wanneer vertrekken wij Frank? :p of Veerle? of allebei? :D

Marijke 2014-06-23 16:52:23

DOEN!!!!

Lucienne 2014-06-25 19:44:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.