Girona

Spanje, Carrer de Sant Ignasi

Deze morgen in vol regenornaat vertrokken uit Caldes de Malavella. Warmwaterbronnen hebben we zelfs niet meer aan gedacht met dat weer...Het stuk mountainbikeroute van gisteren terug fietsen naar de hoofdroute, zagen we niet echt zitten, omdat het nu bovendien bergop zou zijn. Dus de eerste 8 km volgden we de gewone baan. Spaanse automobilisten houden meestal wel voldoende afstand bij het inhalen. Het weer is zo een beetje aan het kwakkelen, maar voor we Girona bereiken zien we al af en toe een streepje zon en wat blauw in de lucht. We bereiken ons hotel in Girona rond de middag en kunnen zonder probleem inchecken en onze fietsen stallen. We spoelen het zand van onze onderbenen, trekken snel iets anders aan en gaan op stadsbezoek. Eerste doel is een hapje eten en dat lukt zelfs al buiten op een terras...onze vriend Oswald krijgt gelijk, het weer werd beter en wordt zelfs prachtig.

We bezoeken de kathedraal die best imposant is en drinken daarna een koffietje met zicht op de beroemde treden die naar de ingang leiden. Ook de alombekende hangende huizen langs de rivier, kunnen we fotograferen in de zon, vanop de Eifelbrug.
We wandelen ook een groot stuk van de stadsmuren, en ongemerkt hebben we zo al zo'n 14 km gestapt tegen we ons avondmaal genieten. Het is bijna 22 u tegen dat we ons hotel weer bereiken en na dit verslag zal de slaap snel komen.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Voorlopig hebben wij hier mooi (spaans)weer, maar volgende dagen weer wat minder. Mooie foto's.

Jos & Iris 2019-05-25 22:16:04

Morgen rap geen en terug voor te stemmen op de goeie???

Jos & iris 2019-05-25 22:18:44

Onze volmachtdragers zullen dat doen voor ons.

Lucienne 2019-05-26 08:07:29

Waar de natuur er daar redelijk dor uitziet komen de steden wel kleurrijk over, of heb ik dat verkeerd voor ?

Ria 2019-05-26 15:04:17

Sangria en bier mixen? Ette tutte kakka. 😄 Ik volg, en tis supermooi!!

Jeroen 2019-05-27 04:05:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.