Hermannsdenkmal 14,50 km

Duitsland, Detmold

Nog één van de bezienswaardigheden van de omgeving is het Hermannsdenkmal, een soort Mini Vrijheidsbeeld, dat toch een 53 m hoog is. Een plaatselijke veldheer die de Romeinen versloeg. Ernst van Bandel werkte bijna 40 jaar aan het standbeeld.
We planden een wandeling van 10 km met onderweg een bezoekje aan de Hermann. Ergens liep iets fout met de gps waardoor we al bijna 10 km hadden tegen dat we het denkmal bereikten. We genieten op deze echte zomerse dag nog van een ijsje bij Hermann en dan doen we onze dagelijkse trappen, deze keer naar het platform net onder Hermann's voeten.We krijgen er weer een subliem uitzicht op de omgeving.Weer beneden, besluiten we maar gewoon terug naar de auto te navigeren door het bos. Via een soms avontuurlijk wegje komen we zo weer op een 14 km uit. Maar we blijven aangenaam verrast door de schoonheid van de streek.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Idd een heel mooie streek zo te zien ....

Ria 2021-09-03 22:21:58
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.