Op zoek naar de bronnen van de Burdinale

België, Lamontzée

We hebben goed geslapen op het hoogste verdiep van onze Ivoren Toren en waren dan ook vroeg paraat om de supermarktjes van de streek te gaan verkennen: de dichtste, op anderhalve km, is een Spar Express, klein en weinig keus in feestelijke ingrediënten....Dus het hoogstnoodzakelijke gekocht en dan maar terug de andere richting op, iets verder, naar een Smatch: daar vond ik alles om onszelf op Kerstavond te verwennen. Ik kon dit nu al aankopen, dankzij het feit dat we een diepvries hebben in de mooie nieuwe keuken met alles erop en eraan. Dat is de grootste troef van dit verblijf hier...: oven, microgolf, vaatwas, ruime frigo en diepvries. En wat ik nog maar in weinig plekken aantrof: een hele pak koffie, fles olijfolie, peper en zout , bakpapier , 2 soorten thee, klontjessuiker, oploskoffietjes. Het moet gezegd,waar het appartement wat aankleding mist, wordt ruimschoots gecompenseerd door dit soort dingen...., er is ook voldoende zeep, afwasproduct, vaatwastabletten en ontsmetting bij de voordeur.
Die mensen zijn ook pas dit jaar gestart met verhuren , dus misschien komt er nog verandering in .... ik zal ze zeker deze raad meegeven in hun gastenboek.

Maar terug naar deze voormiddag...
Boodschappen opbergen en picknick klaarmaken - met soepje van gisteren inbegrepen - en omstreeks 11uur kunnen we vertrekken.

Zoals gisteren verteld, eerst een aanlooproute van zo'n 700 m en dan een tocht van een goeie 14 km.
Een tocht die ons naar de kerktorens van een drietal deelgemeenten van Burdine brengt via soms heel wijdse landschappen. We houden het op wat gespetter rond 13.30 ook droog. We kunnen zelfs onze boterhammetjes eten op een bankje in de zon.
Bij een kapelletje vind ik een beschilderde steen, net zoals bij ons, jammer genoeg stond er geen groepsnaam op vermeld...maar de west vlaamse happy stones zullen hem adopteren heb ik besloten...ik schrijf er onze groepsnaam op op de achterkant.
Straks op het menu: schorseneren van De Zonnekouter met aardappeltjes en een zelfgemaakt gehaktbrood....mmmm.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ziet er tof uit.

Ria 2020-12-20 18:45:36

Mooi! Schorseneren? Miam!

Brigitte 2020-12-20 21:40:34
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.