Van hellend naar helend durch Wiesen und Wålder.

België, Amel

Deze morgen scheen de zon reeds vroeg. Warm was het nog niet, maar volgens de weerberichten zou het toch tot 15u droog blijven. Dus, besluiten we de Genüsstour 10 van 15 km te doen vanuit Heppenbach. Met de gedownloade route op de app "GoOstBelgien" en de bijhorende knooppunten trokken we gerust op pad. Soms was er wat onduidelijkheid, maar de app bracht ons meestal snel terug op koers.
Het wordt ook stilaan een traditie dat we eens in een koeienwei terecht komen...vandaag dus weer.
We hadden eerst een poos moeten staan wachten, tot er een lange file koeien, over de baan richting graasweides gepasseerd was.
Toen glipten we onder de draad door om onze route verder te zetten...maar ergens moeten we iets zijn voorbij gelopen. In ieder geval stonden we plots weer voor een afgespannen weg met koeien acher...We openen moedig het hek en lopen door de kudde heen. Ondertussen kijk ik toch even snel op mijn gsm, om vast te stellen dat we daar helemaal niet hoefden te zijn ... Met een hele kudde, fel in ons geïnteresseerde koeien achter ons aan , geraken we weer aan een afspanning, die we openen en snel weer achter ons dicht doen. En nu? Door hoog gras in een paardenwei nu...navigeren we terug naar de route.

Oef ... dat hebben we dan ook weer gehad voor dit jaar.

De wandeling was anders een heel mooie aaneenschankeling van weides en bossen.

Op de terugweg doen we inkopen voor het avondeten: stukje zalm, granen met gedroogde groenten, paprikaatjes, potje arrabiata....druifjes voor dessert.

Het bleef droog, ook na 15u, al kwamen er wolken opdagen.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Voor dit jaar? Nu al gedaan?

Oswald 2019-06-11 17:28:32

Die koeien hebben we gehad voor dit jaar, bedoel ik.

Lucienne 2019-06-11 19:28:58
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.