Vulcano's wandeling.

Spanje, Olot

Met een picnic en een drinkbus water vertrekken we deze morgen op vulkanenjacht. Enkele huizen verder dan ons Hostal klimmen we de trappen op, en dan komen we al snel op een soort calvarieberg die rondgaand leidt naar de krater van Volca Montsacopa. Van daaruit hebben we een prachtig panoramisch zicht op de bergen rond ons heen. Hoe zijn wij hier in godsnaam beland met onze fietskes? En hoe geraken we weer uit dit "bergencarousel" ?...dat is misschien nog een betere vraag.

Na de Montscopa steken we de rivier over met het idee Volca Bisaroques ook nog te doen. Onze niet zeer gedetailleerde wandelkaart laat ons hier echter ergens de mist in gaan...dus geen 2de vulkaan, maar wel heel mooie wandeling. Totaal toch weer een kleine 14 km gestapt.

Een koffietje met gebak in Olot, gaat gemakkelijk naar binnen, voor we weer richting Hostal stappen, om nog wat na te genieten vanop ons terras met zicht.

Soms dwalen de gedachten af naar de niet zo leuke verkiezingsuitslagen...hoe moet dat toch verder in deze wereld als mensen nooit bijleren? Hoelang zullen we nog van dat natuurschoon kunnen genieten? Ik hoop dat mijn kleinkinderen ooit, ook nog zullen kunnen vol verwondering staan kijken naar bergen of zeeën, vol ontzag voor moeder natuur.

Morgen starten we geografisch gezien, aan de Pyreneeën. Een lange rit is er niet gepland, we moeten "slechts" in Ripoli zien te geraken...maar daarvoor moeten we wel eerst 600m stijgen over 10 km. Gelukkig mogen we ook nog wat dalen.

Straks nog iets lekkers gaan eten en onze 2 dagen Olot zitten er ook alweer op.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Mooie foto's. Op tijd voor de klaprozen.

Oswald 2019-05-27 18:06:18
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.