Van pod naar (Room)pot.

Nederland, Epe

Het was zalig slapen in onze pod, en ook al was het buiten bitter koud, we hadden het er lekker warm.
We werden vroeg wakker door het licht dat ons knus nestje kwam binnensijpelen, en we waren nieuwsgierig om te zien hoe onze omgeving eruitzag bij daglicht.
Mooi dus,... best een leuke uitvalsbasis, dit groepje pods, om de "voortuin van het Biesbosch" zoals de streek hier heet, te gaan verkennen.
Na een simpel ontbijt aan ons mini-pod-tafeltje, maken we ons klaar om een stevige wandeling te maken: lange onderbroeken en merino onderlijfjes houden ons warm. We zijn eerst nog iets verder doorgereden richting echte Biesbosch en parkeren de auto in Hank. Van daaruit improviseren we aan de hand van gps en eigen richtingsgevoel een tocht. Uiteindelijk hebben we haast onopgemerkt een goeie 11 km gestapt. Onderweg komen we een monumentje tegen, gewijd aan de 5 slachtoffers van een neergestort vliegtuig van de geallieerden tijdens WO II. Van ver zien we het staan en onze hersens spelen een spelletje met ons: we zien grote vleugels en aangezien we hier in natuurgebied zijn, vragen we ons af welke vogel het zou zijn?...ik gok op een uil, want "het hoofd ziet er nogal breed uit" denk ik luidop. Nog een aantal vogels passeren de revue: een albatros, een Jan van Gent?...of een adelaar?
Plots wordt het duidelijk: het zijn de 2 overblijvende schroeven van het oorlogsvliegtuig...
De volgende kilometers zijn we zoet met filosoferen over hoe onze hersenen ons soms kunnen misleiden.♡♡
Na onze wandeling eten we in wegrestaurant Napoleon, en daar krijgen we ook geen spijt van, lekker en goedkoop gegeten.
Nu is het tijd om naar onze eindbestemming in Epe te rijden.
We komen er aan rond half vijf, checken in bij de KoosKonijnZuil en begeven ons naar chaletje nr 150 op de Konijnenberg😉
We hadden gedacht nog wat inkopen voor het avondeten doen in de supermarkt van het bospark , maar die is net gesloten...Dus maar naar de Jumbo in centrum Epe. Daar zien we zoveel soorten kaas en beleg en koek en drankjes, die we bij ons in Vlaanderen niet kennen, dat we met een hele winkelkar buiten komen.
We zijn dus goed geïnstalleerd in ons huisje voor een week.
Morgen wordt waarschijnlijk niet echt een mooie dag volgens het weerbericht, dus wordt het misschien een binnenblijf dag...we zien wel, we hebben ook veel leesvoer mee, dus de verveling zal zeker niet toeslaan.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ja morgen wordt het knuffelen met koos konijn 30 liter water voorspellen ze hier ...

Ria 2018-10-29 23:21:53

Epe is Koolkerke niet.😀 Het regende hier vorige nacht fel, maar het bleef de hele dag droog !

Chris 2018-10-30 18:13:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.